Acciza, „arma” pentru pedepsirea românilor (FOTO)

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on aprilie 01, 2014 with No Comments

Iustin Cionca, prim-vicepreşedintele PDL Arad, acuză majorarea accizei la combustibili, impusă de Guvernul Ponta începând cu azi. „De astăzi România se poate «mândri» cu unul dintre cele mai ridicate preţuri la carburanţi din Europa. După introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenţi, este pentru prima dată când preţul carburanţilor creşte ca urmare a unei decizii, fără alţi factori, având ca singur motiv introducerea unei noi taxe, implicit dorinţa de a colecta mai mulţi bani la buget. Într-o societate cu un nivel de trai scăzut, majorarea fiscalităţii este ultima măsură la care ar trebui să recurgem. Sunt alte măsuri mult mai eficiente, aş aminti doar o înteţire a combaterii evaziunii fiscale, inclusiv în domeniul petrolier, pentru a justifica dorinţa de a aduce bani la buget, pentru autostrăzi”, a declarat Iustin Cionca.

Acesta se declară contrariat de faptul că Guvernul Ponta „nu foloseşte cele trei miliarde de euro puse la dispoziţie de Uniunea Europeană pentru transporturi, fonduri comunitare. Răspunsul este evident: aceşti bani nu pot fi deturnaţi după bunul plac, aşa cum se întâmplă cu banul public românesc. În plus, nu poţi accesa bani europeni pentru orice drum aflat în «ograda» vreunui baron local. Trebuie să te încadrezi într-o viziune europeană. Or, Ponta nu e în stare să elaboreze un masterplan care să arate viziunea românească integrată în cea europeană. E clar că primim înapoi documentele privind strategia pentru absorbţia fondurilor europene, perioada 2014-2020, cu concluzii usturătoare: incoerenţă, lipsă de viziune, lipsă de priorităţi clare”.

Tinerii democrat-liberali din Arad au protestat în trei staţii de benzină din Arad unde au protestat împotriva majorării accizei la combustibil. Alături de ei a fost prim-vicepreședintele PDL Arad, Iustin Cionca și câțiva consilieri locali municipali.

Prima benzinărie în care protestatarii PDL s-au oprit a fost cea din zona Podgoria. „Nu tolerăm o asemenea scumpire de aceea am ieșit astăzi în stradă. Ponta o să bage de tot mâinile în buzunarele romanilor”, au spus tinerii protestatari.

Aceștia au purtat pancarte pe care erau trecute diverse mesaje: „USL fură la pompă”, „Ponta ne-a taxat cu pompa”, „Taxă la pompă, taxă la buzunar” sau „Acciza va scumpi tot”.

[nggallery id=132]

 

No Comments

Comments for Acciza, „arma” pentru pedepsirea românilor (FOTO) are now closed.