(A) Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean: „Stațiunea Ghioroc este un pariu câștigat al administrației PNL!”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on septembrie 21, 2020 with No Comments

Obținerea pentru Ghioroc a titlului de stațiune de interes local reprezintă cel mai important pariu al administrației PNL din județul nostru, în turismul arădean!

„La preluarea mandatului, am sesizat faptul că Aradul are nevoie de o atracţie turistică vie, un loc unde arădenii, dar şi locuitorii din vestul ţării, să poată să îşi petreacă zilele de vară într-o atmosferă relaxantă! Am purtat discuţii cu primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan, care a avut inițiativa dezvoltării zonei lacului, şi am decis să facem echipă pentru a transforma Ghiorocul în staţiune de interes local. A fost un efort de aproape patru ani, şi iată că avem rezultatele aşteptate! Îmi amintesc că în anul 2017 consilierii județeni PSD susțineau că apa de la Ghioroc este otrăvită și s-au împotrivit investițiilor. Timpul a demonstrat că PSD a mințit și că noi am avut dreptate” – a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, candidat din partea Partidului Național Liberal pentru un nou mandat.

După două zile de vizite la fața locului, reprezentanții ministerului au acordat Ghiorocului punctajul maxim, 220 de puncte. Au spus că este cea mai bună stațiune de interes local pe care au avizat-o și că o vor da exemplu și la celelalte localități care au depus dosare pentru transformarea în stațiune.

Consiliul Județean Arad a alocat anual sume pentru investiții, începând cu 2017, peste 2 milioane de lei.

„Am muncit mult, am făcut eforturi financiare, dar și de promovare a acestei investiții. Aproximativ 130.000 de turiști au ajuns, în anul 2019, la Ghioroc și tendința este de creștere cu 15% în fiecare an! Adaug la asta și Festivalul de vară, organizat anual de Liga Studenților de la Universitatea „Aurel Vlaicu”, care a adus la Ghioroc mii de studenți din întreaga țară. Asta ne determină să continuăm investițiile la Ghioroc, pentru că suntem pe un drum bun!” – a declarat Iustin Cionca.

Anul acesta, administrația PNL a Consiliul Județean a cofinanțat extinderea parcării cu încă 280 de locuri. De asemenea, pe plajă Ghioroc sunt amplasate alte 13 căsuțe tip camping de categoria 3 stele, care creează 51 de noi locuri de cazare.

Stațiunea Moneasa, lacul Ghioroc, zona Căsoaia/Tauț, Valea Mureșului – acestea sunt principalele direcții ale PNL Arad, în afara municipiului, pentru turismul arădean. Este o dorință de integrare a tuturor zonelor cu potențial într-o ofertă coerentă și atractivă. Chiar dacă începutul de an a fost compromis de pandemia Covid-19, iar turismul a fost blocat, investițiile în modernizarea drumurilor județene și realizarea unor obiective locale în Moneasa, Ghioroc și Căsoaia, au continuat.

Consiliul Județean, condus de echipa PNL, și-a asumat, ca angajament pentru turismul arădean, să investească în zonele cu potențial ale județului.

„În ultimii trei ani am dezvoltat tabăra de la Căsoaia, am creat condiții ca Ghiorocul să devină stațiune de interes local, am pus bazele turismului festivalier la Radna, iar la Moneasa am câștigat un proiect important de refacere a infrastructurii, am ajuns practic cu asfalt nou de la Arad la Moneasa, și dinspre Bârsa, și dinspre Buteni, și facem stațiunea mult mai accesibilă. Am lucrat pas cu pas, iar rezultatele sunt concrete și foarte vizibile, astăzi. În următorii patru ani, vom miza foarte mult pe turismul de week-end, iar marea provocare pentru următorul ciclu administrativ va fi să continuăm ceea ce am început, construind din fundație: ca Aradul să devină o destinație turistică!

În final, le mulțumesc tuturor celor care au muncit ca astăzi să deschidem sezonul estival la viitoarea stațiune de interes local Ghioroc, celor din Primăria Ghioroc, celor din Consiliul Județean Arad, agenților economici care au recunoscut potențialul zonei și, nu în ultimul rând, vizitatorilor care au dat un sens eforturilor noastre” – a declarat Iustin Cionca.

Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus Publicitate SRL, cod mandatar 21200012

 

No Comments

Comments for (A) Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean: „Stațiunea Ghioroc este un pariu câștigat al administrației PNL!” are now closed.