(A) Ioan Cristina, susținătorul primarilor: „1,3 miliarde de euro este suma uriaşă care va ajuta Aradul să se dezvolte”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on noiembrie 26, 2020 with No Comments

 

La doar 45 de ani, Ioan Cristina este unul dintre cei mai vechi politicieni din Arad, cu experienţă în administraţia locală şi două mandate de senator. Asta pentru că în politică a pornit de jos, dintre oameni. Demnităţile publice nu l-au schimbat, a rămas acelaşi om modest, deschis şi prietenos. Se simte în largul lui în judeţ, este considerat un parlamentar al primarilor, pentru că are o veche relaţie de colaborare cu administraţiile locale. Îţi vorbeşte cu convingere despre valorile lui: liberalismul şi libertatea, atitudinea pro-Europa şi democraţia.

„Am învăţat să fiu om înainte de toate”

Copilăria şi-a petrecut-o la Chişlaca, localitate despre care vorbeşte cu plăcere. „Am crescut printre oameni simpli, dar care aveau idei foarte clare şi foarte sănătoase despre viaţă. Oameni harnici şi generoşi, aşa cum astăzi poate vedem mai rar, care se ajutau întotdeauna la greu. Acolo am învăţat să fiu om înainte de toate”, spune Ioan Cristina. I-a plăcut fotbalul, sport pe care îl practică şi acum cu pasiune în timpul liber. „Fotbalul te învaţă să fii fair-play, să joci pentru echipă, să munceşti împreună. Este una dintre pasiunile care leagă prietenii de toate vârstele şi multe relaţii personale se fixează mai bine la un meci şi la o bere, după partidă. E o legătură cu oamenii, cu prietenii pe care o păstrez”.

În politică a intrat de foarte tânăr, chiar dacă în familie nu era un subiect important. Era ceva totuşi, în satul românesc şi în Chişlaca, în casa în care a crescut, un spirit de revoltă împotriva comunismului. „Ascultam Europa liberă cu becul stins, împreună cu bunicul meu”, îşi aminteşte el. De aici poate opţiunea pentru libertate şi pentru liberalism, aversiunea faţă de comunism şi faţă de PSD, partid cu care s-a definit în opoziţie şi pe care îl consideră un continuator al mentalităţilor şi practicilor comuniste. Avea 14 ani la Revoluţia din Decembrie 1989, 10 ani mai târziu înfiinţa PNL Craiva, într-o permisie în perioada în care era militar în termen. Câţiva ani mai târziu, la Craiva PNL a câştigat primăria.

„Sunt un parlamentar al primarilor”

A făcut apoi pasul spre organizaţia de tineret a PNL, cu o ascensiune rapidă. În scurt timp, a devenit preşedintele tineretului PNL la nivelul judeţului. Până să ajungă un nume important pe listele electorale, toată lumea îl ştia pe Neluţu Cristina, un om deschis şi prietenos, fără aere de şef. „Am făcut o politică la firul ierbii, cu oamenii, în toate localităţile judeţului. Am construit relaţii durabile cu foarte mulţi oameni, am ajutat la proiecte. Pot să menţionez aici relaţia specială cu Sever Jurcă, un liberal 100%, care m-a ajutat şi de la care am învăţat multe. Caius Parpală este un alt prieten din politică, a cărui experienţă în administraţie şi a cărui experienţă de viaţă îmi sunt de folos”, spune Ioan Cristina. O parte dintre cei din generaţia sa s-au ridicat şi au ceva de oferit oamenilor, din funcţii publice. „Un exemplu este Călin Abrudan, care a câştigat primăria la Ineu. Oricine vede rezultatele pe care le are şi pentru care este apreciat de oameni, pe bună dreptate”.

Relaţia cu primarii din judeţ este una specială. „Îi ştiu pe mulţi dinainte să ajung parlamentar, am făcut împreună campanii electorale. Sunt un parlamentar al primarilor, am uşa deschisă pentru ei. Primarii sunt cei mai apropiaţi de cetăţeni, ei se ocupă de problemele de bază, de drumuri, de şcoli. Dacă sprijini primarii, sprijini de fapt oamenii” consideră senatorul liberal.

„Ludovic venea la Arad singur, cu un Logan, mergeam împreună în judeţ”

„Pariul câştigător în politică este Ludovic Orban. Mă bucur să văd acum, când are responsabilitatea guvernării, că am văzut corect în el un tip capabil, competent. Guvernează într-o perioadă foarte grea, dar ştiu că va reuşi să scoată România din criza în care a ajuns acum toată lumea. A preluat un PNL în criză şi acum suntem principalul partid din România, singurul pe care oamenii se pot baza în acest moment. Ce a făcut pentru PNL, poate să facă pentru România”, apreciază el. „Ne leagă o prietenie veche şi idei politice comune. Ludovic venea la Arad singur, cu un Logan, mergeam împreună în judeţ, la primarii noştri, ne gândeam cum trebuie să arate România, cum poate să se dezvolte ţara. Am discutat de mult despre aceste idei – Reclădim România, Dezvoltăm România. Acum avem şansa şi o vom valorifica”, a declarat Ioan Cristina. „Am avut o relaţie specială şi cu Crin Antonescu, un mare orator şi liberal adevărat, PNL a dat lideri pe care putem conta. Chiar dacă domnul preşedinte Iohannis a început administraţia la forumul germanilor din Sibiu, este clar profilul PNL, un lider puternic, cu valori liberale, europene, care acum arată drumul corect pentru ţara noastră, împreună cu premierul Orban”, spune el.

„Arădenii vor merge la vot acum, în siguranţă, fără teamă”

„Alegerile acestea sunt esenţiale pentru România. Aici, la Arad, oamenii au murit pentru libertate în decembrie 1989. Sunt convins că arădenii vor merge la vot acum, în siguranţă, fără teamă. Aici, oamenii sunt de dreapta şi pro-Europa, nu vor lăsa regiunile confiscate de baronii PSD să dea României un parcurs greşit. Acum, e vremea Aradului: avem administraţia locală PNL, ne mai trebuie un guvern care să sprijine proiectele noastre. 1,3 miliarde de euro este suma uriaşă, din fonduri europene, care va ajuta Aradul să se dezvolte. Dar este o condiţie: să avem un Guvern PNL care îşi respectă angajamentele, care nu ia banii de aici să îi ducă în altă parte. Aşa că, în 6 decembrie, liberalii adevăraţi, oamenii de dreapta, arădenii trebuie să iasă la vot şi să dea Aradului şansa să se dezvolte”, a încheiat senatorul Ioan Cristina.

Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025

No Comments

Comments for (A) Ioan Cristina, susținătorul primarilor: „1,3 miliarde de euro este suma uriaşă care va ajuta Aradul să se dezvolte” are now closed.