A fost lansat proiectul „Enciclopedia Elitelor Arădene”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on decembrie 03, 2021 with No Comments

 

În 2 decembrie 2021, a fost lansată în cadrul unei conferințe de presă inițiativa Asociației „RUBIO PRO COPILĂRIE PRO VIAȚĂ” din Arad privind realizarea „ Enciclopediei Elitelor Arădene”. Demersul implică realizarea unui compendiu care să includă arădeni care au studiat sau studiază în centre academice de referință pe plan internațional sau își desfășoară activitatea în medii relevante din Europa și din lume.

„Un astfel de proiect are menirea de a strânge legăturile între elitele arădene aflate în afara Aradului și comunitatea noastră, de a intensifica și dinamiza relaționările pe multiple planuri. Ne dorim ca și prin acest demers să capacităm arădeni valoroși, situați peste hotare, pentru a se implica într-o manieră semnificativă în proiecte relevante pentru comunitatea arădeană.  Considerăm că expertiza acestora în domenii variate constituie o resursă majoră în beneficiul Aradului”, a declarat dr.Antoniu Martin, istoric, coordonatorul proiectului.

„Proiectul are menirea să evidențieze importanța Aradului pe plan național și internațional, să releve multiculturalitatea comunității noastre și nu în ultimul rând să motiveze tinerii arădeni spre a excela și a se implica constructiv în beneficiul societății. Credem că demersul nostru va reprezenta un model și o sursă de inspitație și pentru alte orașe din România”, a declarat Ciprian Cristea, președinte al Asociației „RUBIO PRO COPILĂRIE PRO VIAȚĂ”.

No Comments

Comments for A fost lansat proiectul „Enciclopedia Elitelor Arădene” are now closed.