A fost inaugurat noul terminal din Aeroportul Internațional Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on aprilie 21, 2016 with No Comments

aerop

Miercuri oficialități locale și județene, parlamentari, oameni de afaceri au luat parte la inaugurarea noii aerogări de la Aeroportul din Arad. Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire oficiată de IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului.

„De astăzi, în Arad avem un Terminal «Plecări» modern la Aeroport. Putem fi acum conectaţi cu rapiditate atât cu interiorul României, cât şi cu Europa. Este un vis la care arădenii nu visau acum 10 ani, dar, astăzi este o realitate, pentru că am devenit un pol economic important. Sunt sigur că împreună cu Timişoara vom realiza un pol economic puternic pentru România şi va exista o colaborare între cele două aeroporturi, astfel încât această zonă să fie considerată un hub important de transport pe calea ferată, un hub important de transport pe autostradă şi un hub important de transport pe căile aeriene. A rămas şi zona de Cargo, suntem deschişi în acest sens la colaborări şi cred că perspectiva Aradului şi a Timişoarei în acest pol economic, pe următorii zece ani, va genera economie, cercetare şi, evident, turism”, a spus Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea a ținut să ne asigure că investițiile la Aeroportul din Arad vor continua și pe viitor.

„ După părerea mea Aerogara din Arad este una dintre cele mai frumoase din România. Însă, trebuie să continuăm investiţiile. E nevoie să dezvoltăm aeroportul, să lucrăm pe partea de marketing şi sper că la vară să avem curse interne şi internaţionale de pe Aeroportul Arad“, a spus Țolea.

Începând cu luna Iunie cursele vor fi reluate de pe aeroportul arădean

„Destinaţiile vor fi Verona, Stuttgart, Viena şi zilnic curse interne pe ruta Arad-Bucureşti și retur. În momentul de faţă noi avem ce să arătăm. Aerogara veche, anul acesta, împlineşte 80 de ani. Spaţiul vechii aerogări va deservi fluxul «Sosiri», în timp ce noul terminal va fi pentru fluxul «Plecări». După finalizarea lucrărilor, Aeroportul va avea capacitatea de a absorbi un flux de 500 de pasageri pe oră (…) Sunt şi alte companii cu care avem discuţii şi care sperăm să se concretizeze”, a declarat Dan Bălăcel, director Aeroport Arad

La ora actuală, Aeroportul din Arad îndeplinește toate standardele impuse de Autoritatea Aeronautică Civilă un lucru benefic în tratativele cu companiile aeriene.

No Comments

Comments for A fost inaugurat noul terminal din Aeroportul Internațional Arad are now closed.