(A) 120 de milioane de euro în ultimii patru ani, 10 direcții de lucru în următorii patru ani pentru Arad!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on august 31, 2020 with No Comments

Administrația liberală a județului Arad – una dintre cele mai eficiente din România la atragerea fondurilor europene!

PNL Arad a trimis în administrație oameni competenți! Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a reușit să atragă împreună cu echipa sa fonduri europene de peste 120 de milioane de euro, pentru 21 de proiecte, în perioada 2016-2020!

Numai 2% din valoarea proiectelor europene trebuie cofinanțată din banii arădenilor! Asta înseamnă că Aradul, datorită administrației PNL competente, este unul dintre principalii beneficiari ai finanțărilor europene pentru județele din România!

La 27 septembrie, arădenii își vor alege primarii, consilierii, președintele Consiliului Județean! PNL este singurul partid din județul Arad care propune un proiect concret pentru județul nostru, în domeniul infrastructurii, al sănătății publice, al dezvoltării județului și municipiului Arad.

Pentru Consiliul Județean am elaborat un program administrativ în zece puncte și în următorii patru ani #Construim_împreună:

  1. #AradulPuternic

Finanțăm crearea polilor de dezvoltare din județ în jurul orașelor și comunelor mari, pentru locuri de muncă mai aproape de domiciliul arădenilor!

  1. #AradulCompetent

Depune proiecte în valoare de peste 300 de milioane de euro pentru dezvoltarea județului Arad!

  1. #AradulModern

Extindem rețeaua de gaz în județ, cu cofinanțare de la Consiliul Județean, printr-un program național susținut de Guvernul PNL, cu finanțare de la Uniunea Europeană!

  1. #AradulAccesibil

Modernizăm încă 200 km drumuri județene și ajungem la 650 km drumuri județene modernizate/reabilitate, 55% din total! Construim ultima porțiune din șoseaua de centură a Aradului, cu un pod nou peste Mureș, la Fîntînele, un pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu. Finalizăm primul tronson din centura orașului Chișineu Criș și centura orașului Curtici, în colaborare cu primăria din Curtici. Depunem proiecte de finanțare pentru centura orașului Lipova!

Ca proiecte majore pentru următorii patru ani, am depus pentru finanțare pe fonduri europene, la Agenția de Dezvoltare a Regiunii de Vest, patru proiecte în valoare de 630 milioane lei:

-modernizare DJ 708A Bârzava (DN 7) – Nadăș – Tauț

-Centura ocolitoare a Orașului Lipova – legătura DN 7 – autostrada A1

-realizarea șoselei ocolitoare a municipiul Arad în zona de Nord-Est (Zimand Cuz – Horia – Vladimirescu)

-modernizarea rețelei rutiere în zona de nord a județului Arad: trei drumuri în lungime totală de 74 km – Mișca-Apateu-Berechiu, Seleuș-Șicula-Cermei-Berechiu-limită județ Bihor, Șepreuș-Cermei-Beliu.

  1. #AradulSănătos

Lucrăm la proiecte în valoare de 97 de milioane de euro, care presupun dotări cu aparatură și echipamente. Lucrăm la 5 spitale noi (Oncologie, Matern–Pediatrie, Infecțioase Adulți, Psihiatrie Arad, Psihiatrie Căpâlnaș) și continuăm modernizarea secției de Cardiologie.

  1. #AradulDezvoltat

Extindem cu sute de kilometri rețeaua de apă potabilă în județ și rețeaua de canalizare.

  1. #AradulCultural

În anul 2023, Aradul va fi partener în Programul Capitală Europeană a Culturii, cu evenimente majore în fiecare oraș din județ.

  1. #AradulEmpatic

Ajutor pentru pensionari și pentru copiii în situații vulnerabile, inaugurăm două centre moderne de zi pentru persoanele cu dizabilități sau aflate în dificultate.

  1. #AradulViu

Amenajăm o piațetă pe platoul Consiliului Județean pentru un loc de întâlnire și expunere a tinerilor artiști arădeni creativi. Va fi un spațiu modern, un nou simbol al Aradului dinamic și atractiv, un spațiu cu arhitectură occidentală.

  1. #AradulÎnnoit

Lansăm programul de ,,Înnoire a Satului Arădean” pentru stimularea spiritului gospodăresc și schimbarea în bine a imaginii satului arădean și stimularea turismului.

Sunt doar câteva dintre proiectele noastre, expuse schematic. În spatele fiecăruia se află deja o muncă intensă, proiecții de viitor, discuții cu specialiști și cu persoane implicate din societatea civilă, mediul universitar, Biserică, mediul de afaceri, dornice să vină alături de noi, să #construim_împreună Aradul cu care fiecare dintre noi se poate mândri!

Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus Publicitate SRL, cod mandatar 21200012

 

 

 

 

No Comments

Comments for (A) 120 de milioane de euro în ultimii patru ani, 10 direcții de lucru în următorii patru ani pentru Arad! are now closed.