Informare SCJU Arad 08.03.2022

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on martie 08, 2022 with No Comments

123 de pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2 sunt internați pe secțiile Covid-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Dintre aceștia, 13 adulți sunt internați în secțiile de terapie intensivă iar 28 sunt copii, internați în Compartimentul de Boli Infecțioase Copii. 

În contextul scăderii numărului pacienților cu infecție SARS CoV-2, conducerea spitalului a decis să diminueze și numărul de paturi alocate pacienților cu această patologie.

”Am cerut aviz epidemiologic de funcționare pentru secțiile Medicina Muncii respectiv. Medicină Internă II, din incinta fostului Spital Municipal Arad. Pacienții cu COViD-19 internați în aceste secții au fost externați, iar în zilele următoare vor avea loc acțiuni de dezinfecție și igienizare pentru a putea interna pacienții cu patologii specifice. Pacienții cu infecție SARS CoV-2 se vor interna, în continuare, în spitalul din cartierul Grădiște, unde sunt disponibile 101  paturi, dar și în saloanele special amenajate, cu circuite separate, din secțiile spitalului, iar copii vor beneficia de asistență medicală în Compartimentul Boli Infecțioase Copii” a explicat managerul SCJU Arad, ec. Florina Ionescu.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a solicitat Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad un aviz epidemiologic de funcționare pentru reorganizarea Secției Clinice Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie

„În toamna anului trecut, datorită numărului mare de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 care au necesitat terapie intensivă am fost nevoiți să relocăm Secția de Anestezie și Terapie Intensivă II în incinta Secției Clinice Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, rămânând funcțională doar Baza de Tratament. Pentru a asigura tratamentul în regim de spitalizare continuă, pentru pacienții care necesită recuperare medicală am decis să alocăm 12 paturi în clădirea principală din strada Piața Mihai Viteazul, aflată în vecinătatea Bazei de Tratament”, a precizat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.  

 

No Comments

Comments for Informare SCJU Arad 08.03.2022 are now closed.