Secția Pediatrie de la SCJU va fi îmbunătățită

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on iulie 15, 2021 with No Comments

Astăzi este o zi semnificativă pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, fiindcă o nouă asociere de ONG-uri, în parteneriat cu Biserica, firme private, Spitalul și Consiliul Județean, au finalizat reamenajarea locului de joacă și o zonă verde, aferente secției Pediatrie 2.

Investiția, dincolo de aspectul estetic îmbunătățit pe care îl conferă Secției Pediatrie, are și valoare de simbol, pentru că reflectă continuitatea colaborării inter-instituționale și a solidarității societății civile arădene pentru creșterea calității unor obiective de utilitate publică.

În urma unei colaborări similare, astăzi, interiorul secției de Pediatrie din Arad este unul dintre cele mai moderne din România.

,,Aradul este privilegiat datorită acestui parteneriat eficient între societatea civilă, mediul de afaceri, Biserică și administrație. Sunt entități care au realizat că, unindu-și forțele, au capacitatea să genereze proiecte de interes public și de mare anvergură. Le mulțumesc din nou d-nei Anamaria Popa și echipei din spatele său, care au capacitatea să mobilizeze energiile bune ale Aradului. Am văzut că astfel de asocieri se încearcă și în alte județe din țară, dar noi am fost printre primele și asta se datorează acestor asociații energice și conducătorilor lor entuziaști, cărora le mulțumesc în numele comunității arădene. De asemenea, mulțumesc mediului de afaceri care a înțeles să întoarcă în comunitate o parte din câștigurile realizate și să scurteze astfel drumul de la ideea acoperirii unei nevoi la realizarea investiției necesare. Nu în ultimul rând, multumesc bisericilor care dovedesc că sunt cu adevărat implicate în viața publică și își asumă un activism de natură să bucure nu numai sufletul credincioșilor, ci să le aline și suferința. În ce privește administrația, noi am promis și ne-am ținut de cuvânt, că vom cofinanța toate acele proiecte care ajută dezvoltarea și modernizarea sistemul de sănătate publică din Arad. Dincolo de faptul că în Arad construim spitale noi și cumpărăm echipamente din fonduri europene și naționale, susținem și proiectele punctuale generate de societatea civilă”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Pentru modernizarea parcului secției de Pediatrie au colaborat: Parohiile Ortodoxe Miniș și Firiteaz, companiile Fluidix, Landisa Plant, Asociațiile Gai-Cartierul Nostru, Sf. Mare Mucenic Gheorghe (Aradul Nou), Cetatea Voluntarilor, Chindriș Larisa Ștefania, Spitalul Clinic Județean de Urgență și Consiliul Județean Arad.

 

No Comments

Comments for Secția Pediatrie de la SCJU va fi îmbunătățită are now closed.