5 proiecte europene, 10 milioane de euro – accesate pentru combaterea Covid-19

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on iunie 29, 2022 with No Comments

Consiliul Județean Arad a adus 10 milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru combaterea și diminuarea efectelor pandemiei. Facem referire la cinci proiecte, unul dintre ele vizând creșterea capacității de protecție și prevenție la nivelul a două unități de învățământ: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad și Liceul Special „Sfânta Maria”, instituții aflate în subordinea CJA. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat închiderea acestui proiect, implementat cu succes de către echipa de proiect.

„Este un proiect care contribuie cu peste 400.000 de lei la efortul pe care Consiliul Județean Arad l-a depus pentru diminuarea efectelor pandemiei în județul nostru. Este unul din cele cinci proiecte depus de Consiliul Județean Arad, în acest domeniu. Am reușit să aducem peste 10 milioane de euro județului nostru, fonduri nerambursabile, care au contribuit semnificativ la creșterea capacității de protecție și prevenție, în contextul crizei Covid-19. Felicit echipa de proiect pentru implementare, pentru rezultate și felul în care au coordonat toate cele cinci proiecte desfășurate la nivelul municipiului și județului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Prin proiect au fost achiziționate: măști de protecție de unică folosință (208.152 buc.), dezinfectant pentru mâini (1.260 litri), dezinfectant pentru suprafețe (2.268 litri), mănuși de unică folosință (15.120 buc.) și combinezoane de protecție (1.032 buc.)

Valoarea eligibilă nerambursabilă este de 422.794,34 lei, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

La nivelul Consiliului Județean Arad au fost implementate alte patru proiecte privind gestionarea pandemiei generate de virusul SARS -COV-2, cu o valoare totală, nerambursabilă, de 10 milioane de euro. Unul dintre acestea a vizat îmbunătățirea capacității unităților medicale din județul Arad, în contextul pandemiei. În cadrul proiectului s-au achiziționat pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad 643 echipamente medicale în valoare de 11.244.518 lei și echipamente de protecție personală în valoare de 8.591.356,73 lei.

„Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”,  a fost cel de-al treilea proiect finanțat, valoarea fiind de 13.317.013,06 lei cu TVA. Proiectul a depus  în parteneriat cu Primăria municipiului Arad. La ora actuală sunt în curs de achiziționare cele 381 echipamentele medicale.

Prin proiectul „Echipamente de protecție personală pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad în contextul pandemiei Covid-19” sunt în curs de achiziționare pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad echipamente de protecție personală, în sumă de  14.037.597 lei cu TVA.

Un alt proiect a fost depus de Consiliul Județean Arad, de această dată, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și cu Direcția de Asistență Socială Arad. Proiectul a vizat achiziționarea de echipamente medicale de protecție pentru centrele sociale rezidențiale din județul Arad. Pentru sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza Covid-19, pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad s-au achiziționat echipamente de protecție personală 219.458,65 lei, iar pentru Direcția de Asistență Socială Arad, echipamente medicale în valoare de 312.691,99 lei.

 

No Comments

Comments for 5 proiecte europene, 10 milioane de euro – accesate pentru combaterea Covid-19 are now closed.