Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iunie 20, 2018 with No Comments

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a primit, marţi, 19 iunie 2018, vizita Ministrului Culturii şi Identității Naționale, George Ivașcu. Cu această ocazie atât edilul, cât şi cei doi viceprimari ai municipiului Arad, Levente Bognar şi Călin Bibarţ, prezenţi la întâlnire, au făcut o scurtă prezentare a situaţiei instituţiilor de cultură din municipiu, dar şi a programului de investiţii în infrastructura culturală.

În calitate de ministru vin pentru prima dată la Arad. Voi mai veni, tocmai pentru că am descoperit aici lucruri absolut importante pentru cultură şi pentru identitatea naţională, lucruri pe care le putem face împreună. Mă bucur foarte tare că am găsit aici parteneri pentru că împreună vom face tot ce se poate pentru Arad”, a declarat Ministrul Culturii, George Ivaşcu.

Nici subiectul amplasării Monumentului Marii Uniri nu a fost ocolit. Primarul municipiului Arad este de părere că acest subiect ar trebui să devină o prioritate pentru Ministerul Culturii în condiţiile în care este necesară montarea lui la Arad până cel târziu la data de 1 noiembrie 2018. În ceea ce priveşte administraţia locală, aceasta a parcurs toţi paşii necesari pentru amplasarea monumentului: locaţia aleasă de artistul Florin Codre, a fost aprobată în Consiliul Local Municipal, iar de luni, 18 iunie 2018, a început demolarea atelierelor artiştilor plastici din proximitatea Consiliului Judeţean Arad.

Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire la Bucureşti şi cu autorul şi vom încerca să grăbim cât mai mult amplasarea monumentului, astfel încât la 1 decembrie să fiţi beneficiarii lui.”, a afirmat Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu.

Întâlnirea de la Palatul Administrativ a fost urmată de vizite la Palatul Cultural, Teatrul Clasic “Ioan Slavici” şi noua locaţie aleasă de artistul Florin Codre pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri.

Este foarte reuşită este o bijuterie şi Aradul are cu ce se mândri că este făcută cu foarte mult bun gust şi cum spuneam îmbină tradiţia cu modernitatea ceea ce cred că-I va da viaţă lungă.

Mulţumim pentru aprecieri comnului ministru. Jurnaliştii ştiu cu ce eforturi din partea municipalităţii s-a realizat această investiţie. În prima fază am investit 5 milioane de euro. O să pregătim fazua a doua pentru a aduce o orga. Dicutam de o secna mobile, posibilit de avea scaune mobile astfe încât sa ne permitem o paleta larga de evenimnente organizate în această clădire. Sperm că in partea a doua a acestui an sa realizam a adoua investee, la teratru unde vom merge si vom discuta aceeaşi parametric.

“Aradul are cu ce se mândri. Clădirea Filarmonicii este o bijuterie”. Aceasta a fost reacţia ministrului Culturii, George Ivaşcu în urma vizitei efectuate la Palatul Cultural. Îi mulţumim domnului Ivaşcu pentru aprecieri, mai ales că efortul depus de municipalitatea arădeană pentru reabilitarea acestei clădiri a fost impresionant. Şi nu s-a încheiat. Urmează o nouă etapă de investiţii pentru achiziţionarea şi instalarea unei orgi. Este prima investiţie de acest gen realizată în România în ultimii 40 de ani.

No Comments

Comments for are now closed.