400 lei GIGACALORIA – Moştenirea lui Falcă pentru arădeni

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on februarie 24, 2019 with No Comments

????????????????????????????????????

„Gheorghe Falcă vrea să crească preţul gigacaloriei pentru populaţie cu 120 lei! Gigacaloria va ajunge la preţul record naţional naţional de aproape 400 de lei! NU trebuie lăsat!” – afirmă consilierul local Marin Lupaş

Pe ordinea de zi a şedinţei consiliului local din 28 februarie a fost pusă o adevărată bombă cu efecte devastatoare pentru arădenii racordaţi încă la sistemul centralizat de termoficare. Ni se pregăteşte o creştere a preţului plătit pe gigacalorie de la 273,85 lei la 391,74 lei, adică o diferenţă de aproape 120 lei!

„Un record naţional, acum chiar Aradul va fi pe primul loc! De ce această creştere halucinantă? Pentru că CET Hidrocarburi are conturile blocate, neplătindu-şi factura pentru gazul folosit! Iată măsura incompetenţei primarului Gheorghe Falcă în materie! Iată cum, încă o dată, se dovedeşte falimentul unui management orientat doar spre câştiguri proprii şi vendete personale. Iată cum după falimentarea şi aproape desfiinţarea CET-ului prin scoaterea acestuia din procesul de producţie a agentului termic pentru arădeni, se pregăteşte sărăcirea arădenilor şi privarea acestora de confortul normal pentru secolul XXI al căldurii şi apei calde”, declară Marin Lupaş.

Consilierul local independent este îngrijorat de impactul financiar pe care creşterea inumană a preţului gigacaloriei o va avea asupra familiilor cu venituri medii sau mici. „Este încă o măsură a atitudinii extrem de cinice la adresa arădenilor care sunt împinşi, fără niciun ajutor, să realizeze dintr-o dată investiţii mari precum instalarea centralelor de apartament. Pentru multe familii o astfel de investiţie este împovărătoare financiar! Dar pe de altă parte, câte privaţiuni vor trebui să suporte aceste familii, cele mai multe compuse din pensionari, pentru a suporta acest preţ halucinant de 400 de lei pentru gigacalorie – rezultatul relei voinţe a unei administraţii care urăşte arădenii simpli,”  întreabă Lupaş

Ce ar fi de făcut? Marin Lupaş consideră că măsura poate fi respinsă de Consiliul Local, dacă reprezentanţii puterii locale vor ignora ordinul politic venit de la primarul Falcă „Fac apel colegilor consilieri din PNL şi UDMR să nu voteze această mârşăvie făcută împotriva unor arădeni care sunt captivii unui sistem de termoficare falimentat intenţionat. Cu un excedent bugetar de notorietate naţională, pentru că multe investiţii nu au fost nici măcar începute, Primăria are banii necesari pentru a nu pune pe spatele arădenilor povara unui management defectuos şi rău intenţionat”, a mai arătat consilierul local Marin Lupaş.

 

 

No Comments

Comments for 400 lei GIGACALORIA – Moştenirea lui Falcă pentru arădeni are now closed.