Ramona Lile: „Acest protocol reprezintă un proiect de suflet”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 20, 2016 with No Comments

protocol

Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad sprijină învăţământul românesc din Ungaria, un sprijin pe care universitatea arădeană de stat l-a oferit în ultimii ani în mod consecvent comunităţii româneşti din ţara vecină.

Protocolul semnat în această lună în Ungaria, între Universitatea „Aurel Vlaicu” şi Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria, face referire la sprijinul pe care UAV îl oferă cadrelor didactice care predau în şcolile româneşti, cât şi la oportunitatea oferită tinerilor de etnie română din Ungaria pentru a-şi continua studiile universitare în sistemul de învăţământ superior din România.

În baza acestui protocol, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială şi Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale vor asigura cursuri de pregătire în Gyula şi la Arad pentru cadrele didactice care predau în limba română la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula sau în grădiniţe. Deasemenea se vor organiza întâlniri pentru a discuta despre programele de învăţamânt în limba română sau despre structurarea manualelor şcolare. Absolvenţilor de etnie română li se va asigura, în baza aceluiaşi protocol, sprijin şi asistenţă pentru a-şi putea continua studiile în România.

Protocolul a fost semnat în prezenţa rectorului UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile, a preşedintelui Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria din Gyula, Iuhasz Tibor, a dr. Latorcai Csaba – Subsecretar de stat în Cabinetul Priministrului Ungarie precum şi a reprezentantului minorităţii româneşti în Parlamentul Ungariei, Cresta Traian. „Acest protocol reprezintă continuarea unui proiect de suflet al universităţii noastre prin care venim în sprijinul comunităţii româneşti din Ungaria. O să oferim nu doar suport în ceea ce priveşte conceperea programelor de învăţământ ci vom oferi, prin cele două facultăţi din cadrul UAV, cursuri de specializare cadrelor didactice care predau în limba română” a declarat prof.univ.dr Ramona Lile, rectorul UAV.

No Comments

Comments for Ramona Lile: „Acest protocol reprezintă un proiect de suflet” are now closed.