300 milioane de lei pentru microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat destinate transportului şcolar

Written by admin. Posted in Politica, Utile

Tagged: ,

Published on august 25, 2023 with No Comments

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că Administraţia Fondului pentru Mediu pune la dispoziţia consiliilor judeţene 300 milioane de lei pentru achiziția de microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat.

„Timp de două luni, în perioada 8 septembrie – 8 noiembrie 2023, consiliile județene pot aplica pentru obţinerea de finanţare prin Programul destinat achiziției de microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat, care vor fi utilizate în transportul școlar al elevilor. Achiziționarea stațiilor de reîncărcare este de asemenea permisă în limita unei stații de reîncărcare/microbuz achiziționat.

Bugetul total al proiectului este de 300 milioane lei, acesta fiind derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Trebuie spus că finanţarea se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale din care face parte solicitantul, după cum urmează:

-         pentru UAT cu un număr de elevi mai mic de 40.000: maximum 7 milioane lei;

-         pentru UAT cu un număr de elevi între 40.001-60.000: maximul 15 milioane lei;

-         pentru UAT cu un număr de elevi mai mare de 60.000: maximum 25 milioane lei.

Informaţii suplimentare privind criteriile de eligibilitate sunt disponibile aici: http://www.mmediu.ro/articol/ministrul-mircea-fechet-a-anuntat-lansarea-programului-pentru-microbuze-electrice-scolare/6425?fbclid=IwAR3i5nNTTC3yKcjfNGaHlrZtMkDI2LKqos2-2Dcuou7ZcTQDKwks27fYOno

No Comments

Comments for 300 milioane de lei pentru microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat destinate transportului şcolar are now closed.