Ziua Națională de Curățenie – Aradul curat

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on septembrie 26, 2016 with No Comments

ziua-nationala-de-curatenie

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, a avut loc acțiunea de ecologizare Ziua Națională de Curățenie-Aradul curat, a cărui inițiator, Geanina Pistru, consilier local PNL, a mobilizat societatea civilă și membri ai parohiilor ortodoxe din municipiul Arad.

La finalul acțiunii, Geanina Pistru ne-a relatat următoarele: „Sunt extrem de bucuroasă că am reușit prin acțiunea noastră să aducem lângă noi câteva sute de oameni interesați de aspectul și curățenia orașului nostru. Am ales de data aceasta, să ne axăm pe zonele de parc, cimitire și spațiile pietonale din cele trei cartiere: Bujac, Grădiște și Micălaca. Prezența oamenilor care și-au dorit să se implice activ în acțiunea noastră a fost mult mai mare decât mă așteptam, iar pentru asta țin să mulțumesc și preoților din Parohiile Bujac, Grădiște, Micălaca Nouă și Micălaca Veche, care au distribuit mesajul nostru enoriașilor și au fost alături de noi la Ziua Națională de Curățenie. A fost o muncă de echipă care a avut la final un rezultat extraordinar. Arădenii sunt oameni gospodari care prețuiesc ordinea și curățenia, iar asta se vede zilnic, însă în mod special s-a observat sâmbătă, în munca pe care au depus-o, în folosul întregii comunități.”

Mesajul preoților prezenți la acțiunea de ecologizare: ”Cu voia Bunului Dumnezeu am reușit să facem curat în cimitirul nostru și împrejurul lui într-o singură zi. Ne-am bucurat de un număr mare de oameni, în special tineri care au fost interesați de această acțiune. Vreau să îi mulțumesc și să o felicit pe doamna Geanina Pistru pentru ideea extraordinară pe care a avut-o și pentru faptul că ne-a invitat și pe noi, de la Parohia Micălaca Veche I să luam parte la o activitate care a apropiat comunitatea noastră” a declarat preotul paroh, Pavel Goldiș.

Preotul parohiei Arad-Bujac ne-a spus: „Acțiunea de sâmbătă a fost una binevenită din două motive: ea s-a înscris în cadrul acțiunii intitulată “Ziua Națională de Curățenie” și în al doilea rând, ne dorim cu toții un Arad curat. În cartierul Bujac acțiunea a fost primită cu mult interes și de aceea Centrul Cultural Pastoral „Sfântului Ierarh Nicolae” din cadrul Parohiei Ortodoxe Bujac, prin tinerii care activează aici, s-a angajat și înscris la aceasta acțiune fără rezerve. Avem o colaborare deosebită cu doamna Geanina Pistru, în sensul că am dat curs și altor inițiative, nu doar celor de ecologizare, ci și unor acțiuni cu caracter cultural, spiritual, filantropic și de întrajutorare.”

Referitor la acțiunea de curățenie în Arad, de sâmbătă, preotul paroh de de la Micălaca Veche II, Mircea Bupte, a declarat : „O idee deosebită, de așteptat ca pe viitor astfel de acțiuni să fie mai dese, cu implicarea mai multor cetățeni și mai ales să se păstreze curățenia.

La acțiunea de ecologizare Ziua Națională de Curățenie-Aradul curat- au participat și consilierii locali PNL: Adina Dumitrean, Mariana Cismașiu, Laura Andreș, Lucian Riviș-Tipei, Ionel Bulbuc, Adrian Barbeș și Florin Mariș.

No Comments

Comments for Ziua Națională de Curățenie – Aradul curat are now closed.