Ziua Naţională a Educaţiei în Penitenciare

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , ,

Published on octombrie 11, 2016 with No Comments

penitenciar

Începând cu anul 1994, Ziua Internaţională a Educaţiei este celebrată în întreaga lume, anual, la data de 5 octombrie, pentru a aminti importanţa rolului educaţiei pentru o societate sănătoasă.

În lumina acestei celebrări, începând cu anul 2014, a fost desemnată ziua de 13 octombrie, ca Ziua Naţională a Educaţiei în Penitenciare, subliniind astfel importanţa funcţiei educative a instituţiilor de detenţie şi esenţa intervenţiei recuperative, organizate şi derulate cu persoanele care execută sancţiuni privative de libertate.

Cu acest prilej, miercuri, 12 octombrie 2016, începând cu orele 11.00, la sediul Universității Aurel Vlaicu Arad, corp M – Micalaca, va avea loc o dezbatere pe tema reintegrării sociale a deținuților și deținutelor, precum și a importanței proceselor instructiv-recuperative adresate persoanelor condamnate penal, în context intra și post carceral, susținută de către doi psihologi și un educator din cadrul Penitenciarului Arad.

Toți cei prezenți vor avea ocazia să urmărească un clip video promoțional și imagini fotografice care surprind activitățile din Penitenciarul Arad și să participe la dezbateri alături de specialiștii participanți la eveniment.

No Comments

Comments for Ziua Naţională a Educaţiei în Penitenciare are now closed.