Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită în Parcul Reconcilierii din Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on martie 15, 2016 with No Comments

ungaria

„Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”, a fost sărbătorită pe 15 martie în toate comunităţile de maghiari. Nu au lipsit astfel de manifestări nici în  Parcul Reconcilierii din Arad unde în jur de 200 de maghiari au ținut să fie prezenți.

În ciuda ploii au fost organizate o serie de spectacole şi au fost depuse coroane de flori la Statuia Libertăţii, monumentul amplasat de maghiari în parc, dar şi la Arcul de Triumf, monumental care reprezintă partea românească a parcului.

La ceremonie au participat oficialități arădene cât și maghiare: primarul Gheorghe Falcă, viceprimarul Bognar Levente, subprefectul Florentina Horgea, preşedintele UDMR Arad, Farago Peter, consilierii Ioan Plaveţi,Teodor Gligor și Traian Vlaicu.Au mai depus coroane primarii din comunele unde trăiește cu preponderență cetățeni maghiari.

În pararel monumentul românilor a fost pichetat de membrii din Patrula Vlad Țepeș și Partidul Noiua Republică care au desfășurat un steag lung de 30 de metri după care aceștia au depus și două coroane de flori. Totul a decurs într-un climat cald, fără să fie semnalat nici un incident.

 

No Comments

Comments for Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită în Parcul Reconcilierii din Arad are now closed.