Ziua de 9 Mai cu semnificaţii însemnate pentru România şi Europa (foto)

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on mai 09, 2013 with No Comments

În Piaţa Avram Iancu din Municipiul Arad a avut loc astăzi o ceremonie de celebrare a semnificaţiilor zilei de 9 mai pentru România şi pentru celelalte popoare ale Uniunii Europene. S-a marcat astfel ziua de 9 mai – Ziua obţinerii Independenţei de Stat a României şi, mai nou, Ziua Uniunii Europene precum şi a Comemorării şi Reconcilierii între popoarele combatante în cel de-al doilea război mondial.

Ceremonia s-a desfăşurat după tiparul obişnuit şi în conformitate cu programul făcut public zilele trecute. A fost oficiat un serviciu religios de către Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului în memoria eroilor români care s-au jertfit pentru independenţă, dar şi în cruntele războaie mondiale ale secolului XX. Muzeograful Bogdan Ivaşcu a vorbit despre semnificaţiile zilei de 9 mai, moment urmat de ceremonia depunerii coroanelor de flori la statuia ostaşilor români din Piaţa Avram Iancu. La finalul evenimentului a avut loc defilarea Gărzii de Onoare din cadrul Batalionului Arad.

S-au depus coroane de flori din partea Instituţiei Prefectului şi structurilor M.A.I., Consiliului Judeţean, Primăriei Municipiului Arad, veteranilor de război şi structurilor M.A.P.N., partidelor politice.

[nggallery id=19]

No Comments

Comments for Ziua de 9 Mai cu semnificaţii însemnate pentru România şi Europa (foto) are now closed.