Voluntarii români şi italieni îşi continuă acţiunile în judeţul Arad

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 22, 2015 with No Comments

Ieri a avut loc o expoziție în fața Palatului Administrativ și în trei licee arădene, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Național „Moise Nicoară” și Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” cu tema „Trash Art” și de asemena o expozitie „Photo Voice”. Activitatea a fost realizată de cei 30 de tineri voluntari din Italia și România din cadrul proiectului GAIA. Proiectul,  finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus + și implementat de către Asociația Terra Nobillis, se întinde pe o perioadă de 14 zile în care tinerii participă la diferite activități.

Pe lângă evenimentul de ieri, tinerii au mai participat și la alte activități de-a lungul celor 13 zile, printre care : vizită de studiu în Munții Metaliferi (Gurasada, județul Hunedoara), vizită la stația de epurare a apei și vizită la comunitatea slovacă din Nădlac unde participanții au avut ocazia să cunoască şi tradițiile slovace, pe lângă cele românești.

De asemenea, tinerii au realizat o serie de obiecte decorative din materiale reciclabile, devenind astfel mai conștienți și mai responsabili în ceea ce privește mediul înconjurător.

Participanții au desfășurat și activități de consolidare a grupului, cu tematică sportivă precum și ecologică. Pe parcursul ultimelor zile din proiect, participanții vor participa la o excursie de studiu pe râul Mureș cu canoele și vor mai desfășura activități de ecologizare.

Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

 

No Comments

Comments for Voluntarii români şi italieni îşi continuă acţiunile în judeţul Arad are now closed.