Vin spre București!

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on iulie 06, 2015 with No Comments

Sute de tineri au pornit pe jos din Chișinău în direcția Bucureștiului. Ei au plecat ieri de la Marea Adunare Națională din Chișinău, unde 30.000 de români basarabeni au cerut Unirea cu România.

Pentru a fi solidari cu ei, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează o amplă manifestație duminică, 12 iulie, la ora 14:00, în Piața Universității. Atunci, mii de bucureșteni alături de români din toate colțurile țării îi vor întâmpina pe tinerii sosiți din Basarabia.

Gestul de a parcurge pe jos această distanță dintre cele două capitale românești a impresionat profund. Înainte de a participa la manifestația pregătită duminică la București, colona de tineri basarabeni e așteptată sâmbătă de sute de români din zona Moldovei la Prut, la Vama Ungheni, în jurul orei 10.00.

Toți românii sunt așteptați la reeditarea „Podurilor de Flori“ și la adunarea unionistă din capitală. De asemenea, cei care pot face donații în produse sau bani pentru sprijinirea tinerilor din marș sunt rugați să contacteze Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

„După ce atât fostul, cât și actualul președinte al României, alături de premier, le-au promis că dacă vor cere Unirea, Unirea se va face, zeci de mii de români basarabeni au votat-o duminică, 5 iulie, la Chișinău. Contextul actual ne obligă să fim părtași, nu martori! E momentul să ne conjugăm eforturile pentru a întâmpina în 2018, centenarul Marii Uniri, printr-o revenire, de data aceasta definitivă, a Basarabiei la sânul Patriei-Mame, România” a declarat Mădălina Hrițuleac, secretarul general al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Duminică, 5 iulie, la Chișinău, 30 000 de români basarabeni au participat la Marea Adunare Națională. A reprezent cea mai semnificativă manifestație unionistă de anul acesta, dintr-un șir lung de evenimente ce au ca scop final Unirea Basarabiei cu România.

[nggallery id=333]

 

 

No Comments

Comments for Vin spre București! are now closed.