Victorie meritată, cu emoții și mult… VAR!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 27, 2024 with No Comments

Revenirea UTA-ei acasă, pe arena „Francisc Neuman”, a fost una de bun augur, aproximativ 8.000 de suporteri aplaudând o prețioasă victorie, 2-1 (1-0) în fața celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Rezultat obținut după o prestație consistentă, pe un teren foarte bun, într-o atmosferă frumoasă, asigurată de o tribună dornică să-și încurajeze favoriții după o așteptare aproape patru luni.

Cele două combatante veneau cu stări de spirit diferite, Sepsi după victoria zdrobitoare cu ieșenii pe teren propriu, UTA zdrobită de trupa lui Becali, pe Arena Națională. De aici și ușoara crispare a alb-roșiilor în debutul partidei, cu Sepsi mai prezentă în jumătatea arădeană, fără a pune însă în real pericol poarta lui Kucher.

După șutul lui Ștefănescu în plasa laterală și mingea scoasă de Kucher după o lovitură de cap a aceluiași Ștefănescu, UTA a început să se vadă în ofensivă. Luckassen a trecut milimetric pe lângă minge la o centrare excelentă a lui Micovschi. A urmat apoi un moment psihogic, cu ocazia foarte mare a lui Cosmin Matei. În min. 24, mijlocașul lui Sepsi a câștigat un duel cu Benga, a intrat în careu și a șutat din poziție de unu la unu cu Kucher, însă ucraineanul a respins miraculous în corner.

Peste trei minute, Omondi avea să scape singur pe partea dreaptă după o pasă excelentă a lui Luckassen, dar a trimis greșit pentru Fabry, într-o fază de „doi contra unul”.

Golul mult așteptat de suflarea alb-roșie a venit în min. 35, protagoniști fiind aceeași Fabry și Omondi.  Freitas a recuperat o minge în treimea adverse, oprind un contraatac al celor de la Sepsi, i-a pasat lui Fabry, acesta a preluat scurt, a șutat, mingea l-a atins pe Omondi și a intrat în poartă pe lângă Niczuly care please deja în partea opusă, 1-0!

Cinci minute mai târziu, Benga, Fabry și Micovschi aveau să rateze antologic, la aceeași fază, trei ocazii uriașe la poarta celor de la Sepsi, când Niczuly și Ciobotariu au respins de pe linia porții, ultimul șut trecând peste poartă.

UTA a început în atac și a doua parte a jocului., iar Fabry l-a remarcat pe Niczuly, după un șut de manual. În minutul 50, arădenii au creat o fază care a făcut șah-mat defensiva celor din secuime.  Diogo i-a trimis lui Luckassen la 40 de metri de poarta adversă, acesta a pasat în bandă pentru Omondi, africanul a prelungit pentru Micovschi, a urmat pasa în careu pentru Diogo Rodrigues care, după un dribling scurt, a marcat calm, cu latul, pe lângă Niczuly, 2-0!

S-a făcut chiar 3-0 după un șut al lui Fabry din marginea careului, dar cei din cabina VAR au decis că a fost ofsaid. Imediat după, „centralul” Andrei a dictat penalty după ce Debeljuh a căzut în careul arădean. După consultarea imaginilor, Florin Andrei a revenit, a anulat decizia de penalty și i-a acordat cartonaș galben lui Debeljuh, pentru ceea ce s-a dovedit a fi o simulare nesimțită.

 

Sesi a obținut totuși un penalty în minutul 83, tot dubios, dictat din cabina VAR. S-a considerat că, în duelul cu Ninaj, Conte a făcut henț, Ștefănescu transformând lovitura de pedeapsă, 2-1.

S-au dictat zece minute de prelungiri, trăite la maximum. În al doilea minut a acestora, Varga a scăpat singur cu Kucher, ucraineanul a intervenit salvator de două ori în fața acestuia, în stilul portarilor de la hochei, iar faza s-a încheiat cu un șut al lui Ștefănescu peste poartă.

UTA putea da lovitura de grație, dar pe contraatacul purtat de Rareș Pop, tânărul jucător arădean a ratat complet pasa decisivă spre Cooper care ar fi scăpat singur cu portarul. La faza următoare rolurile s-au schimbat, Cooper putea să-l pună pe Rareș Pop față în față cu Niczuly. Masivul atacant a trimis însă în piciorul lui Ninaj. La ultimele faze, Kucher a dominat propriul careu, parafând o victorie a UTA-ei muncită și meritată.

UTA: Kucher – Căpușă, Conte, Benga, Rodrigues – C. Mihai (61 R. Pop), Freitas – Micovschi (90+4 Ofosu), Fabry (71 Stolnik), Omondi (61 A. Lopez) – Luckassen (90+4 Cooper). Antrenor: Mircea Rednic

Sepsi: Niczuly – Oteliță (77 Popșa), Ciobotariu, Kecskes (66 Ninaj), Fl. Ștefan – R. Varga (46 K. Varga), Rodriguez (66 Safranko), Păun, C. Matei (66 Kulaku), Ștefănescu – Debeljuh. Antrenor: Bernd Storck

No Comments

Comments for Victorie meritată, cu emoții și mult… VAR! are now closed.