Victorie la aniversarea Baronului!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 17, 2021 with No Comments

FC U Craiova a început în forță partida cu UTA, disputată pe arena Francisc Neuman, trecându-și în cont trei șarje ofensive periculoase în primele zece minute, rezolvate însă de defensiva arădeană în frunte cu Iacob. Ocaziile craiovenilor s-au răzbunat, iar la primul atac mai consistent UTA a deschis scorul. Era minutul 14, când Dangubic i-a pasat cu călcâiul lui Roger, la 25 de metri de poarta adversă, brazilianul a pătruns în careu, Negru a încercat să respingă, dar a șutat în jucătorul arădean, iar mingea s-a dus peste Mogoșanu direct în poartă, 1-0. Oaspeții au acuzat șocul după primirea golului, iar UTA a preluat inițiativa. Pe acest fond, Dangubic a încercat o execuție de senzație, foarfecă de la aproximativ opt metri lateral stânga, dar mingea a trecut mult alături. Pe fondul dominării arădene, apare și o ocazie mare pentru Craiova în min. 43, șutul lui Bălan fiind blocat în ultima clipă de Shliakov.

Repriza a doua debutează tot cu craiovenii în atac, Baeten șutând de la 12 metri lateral stânga, în brațele lui Iacob. Au urmat apoi momentele de excepție ale galeriei Bătrânei Doamne, care a afișat un banner uriaș cu chipul baronului Francisc Neuman, pe întreaga peluză, alături de mesajul:  „Ai înnobilat un întreg Arad, i-ai dat viață și culoare, spiritul ți-e veșnic, amintirea nemuritoare!“. Se aprind torțe și fumigene în galeria UTA-ei! La tribuna întâi sunt prezenți nepoții „Baronului“, Charles și  Jaqueline de Vegvar, care aplaudă în picioare, fiind la rândul lor aplaudați de întreg stadionul! Arbitrul Cătălin Popa a oprit meciul pentru trei minute, din cauza fumului care a acoperit terenul, iar la reluare UTA a are o ocazie imensă, în min. 56, când Roger a centrat de pe dreapta, dar Miculescu, în careul mic, cu poarta goală în față, nu a reușit să trimită mingea în plasă. Trei minute mai târziu, Roger a scăpat singur cu Mogoșanu, l-a dribalt pe acesta, dar și-a îndepărtat mingea prea mult și a ieșit afară. Un moment important are loc în min. 62, când Albu a pătruns în care, a căzut, iar arbitrul Popa a considerat că a simulat și i-a arătat cartonașul galben. Era al doilea, așa că a fost eliminat! Roger a mai scăpat o dată spre poarta adversă, l-a driblat din nou pe Mogoșanu, dar a ieșit în unghi și nu a scos decât un corner. Până la final, UTA a mai ratat prin Antal, iar punctele mult dorite rămân la Arad.

UTA: Iacob – Vukcevic, Benga, Medjumorec, Shlyakov (Baravykas) – Hora (Passaglia), Vorobjovas, Ubbink, Roger – Miculescu (Mercioiu) – Dangubic (Antal).

FC U Craiova: Mogoșanu – Negru, Kovacic, Huyghebert, Bușu – Albu, Asamoah (Blidar)– Baeten (Raicea), Ondaan, Van Durmen (Sidibe) – Bălan (Marquet).

No Comments

Comments for Victorie la aniversarea Baronului! are now closed.