Victorie în primul amical al iernii

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 10, 2024 with No Comments

UTA și-a întrerupt cantonamentul, desfășurat pe plan local, pentru a disputa primul amical al iernii. Acesta a avut loc în Ungaria, la Mako, adversară fiindu-i FC Ajka, grupare situată pe penultimul loc în liga secundă maghiară.

Elevii lui Mircea Rednic s-au impus prin reușita lui Godberg Cooper, din minutul 26, care a finalizat o acțiune cursivă de atac. Balonul a circulat pe traseul Stolnik – Căpușă – Marku – Fabry, ultimul a pasat perfect în adâncime pentru Cooper, care l-a învins pe goal-keeper-ul maghiarilor cu un șut cu stângul, în diagonală, de la aproximativ 10-12 metri, ușor lateral stânga.

Antrenorul alb-roșilor a folosit două formule și două sisteme diferite de joc, 4-2-3-1 în prima parte, 3-5-2 în repriza secundă. Jucătorii UTA-ei au controlat în general ostilitățile, fără a crea însă ocazii periculoase la poarta adversă. În prima repriză, pe lângă reușita lui Cooper, tabela mai putea fi modificată de Stolnik, la capătul a două faze fixe, dar imprecizia l-a trădat de fiecare dată.

După pauză, UTA a schimbat total liniile și s-a așezat într-un 352, cu foarte tinerii Stanciu (16 ani) și Kyrychenko (17 ani) în avanposturi. În atac a lipsit inspirația și luciditatea la ultima pasă, iar în apărare câteva nesincronizări i-au adus pe fotbaliștii maghiari aproape de egalare. Atacantul Borsos a avut două ocazii importante, dar Lungu a blocat cu piciorul șutul atacantului maghiar, iar mingea trimisă de același jucător din „foarfecă” laterală s-a dus peste poartă. Arădenii au mai amenințat poarta, mai ale spre final, după șarjele ofensive ale lui Stahl sau Rodrigues. A rezultat o suită de cornere, executate la fel de slab ca și în campionat, fără impact pe tabelă.

Să mai spunem că Mircea Rednic nu s-a putut baza pe Kevin Luckassen (în revenire după leziunea fibrilară suferită anul trecut), Cristi Mihai (tendinită), Danylo Kucher (răcit), Eric Omondi (nu a avut viză pentru Ungaria). Lor li s-a adăugat Aly Abeid, care participă cu echipa națională a Mauritaniei la Cupa Africii.

„Bătrâna Doamnă” își continuă cantonamentul pe plan local, cu două antrenamente pe zi, iar sâmbătă se deplasează la Budapesta pentru al doilea test al iernii, de la ora 14.00, în compania celor de la Honved.

Iată cele două formule ale alb-roșiilor folosite la Mako:

Prima repriză: Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Trif – Marku, David – R. Pop, Fabry, Ofosu – Cooper.

Repriza a doua: Lungu – Iurasciuc (88 Ekmecki), Conte, Stroungis –  Rodrigues, Stahl, Freitas, Dumitrașcu, Micovschi – Stanciu, Kyrychenko (74 Vraciu).

 

 

No Comments

Comments for Victorie în primul amical al iernii are now closed.