Victorie „eroică”, după reprize diferite!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 28, 2022 with No Comments

UTA aștepta cu prudență vizita celor de la FC U Craiova, o formație cu prestații foarte bune în acest debut de campionat, oltenii anunțându-și dealtfel intenția de a obține o poziție de play-off la finalul sezonului regulat.

Impulsionați extraordinar de cei aproximativ 11.000 de suporteri din tribune, elevii lui Ilie Poenaru au început foarte bine și au reușit o deschidere rapidă a scorului. Jobello s-a dovedit irezistibil în banda stângă, a pătruns printre Negru și Achim, a centrat în zona careului mic, Huygebert nu l-a putut marca pe Otele, care a trimis mingea cu capul, peste Popa, din elan intrând și el în poartă, 1-0! Deschidere de scor, acompaniată de decibelii tribunelor.

După gol, UTA a avut o prestație la fel de consistentă. În benzi Hoxhallari și Vukcevic și-au anihilat perfect adversarii, Jobello și Otele destabilizau defensiva adversă la fiecare raid, Cascini avea aceeași evoluție bună la mijlocul terenului, Benga și Chindriș l-au anihilat pe masivul Compagno, Ubbink a filtrat bine mingile pentru atac, Isac a fost o „umbră” a lui Asamoah, iar Postolachi s-a dovedit imbatabil în duelurile unu la unu. În poartă, Balauru a arătat concentrare și inspirație.

Craiova a încercat să-și facă jocul de pase, cu Van Durmen și Baeten intrând din lateral în centru, cu Asamoah care căuta să joace decisiv în zona dintre linii și în preajma careului arădean, iar Iancu a trimis șuturi periculoase de la distanță. Trupa lui Croitoru a fost însă foarte bine blocată în toate zonele, elevii săi depășitnd barajul „Bătrânei Doamne” doar sporadic. Așa au apărut situațiile lui  Baeten, Iancu sau Marquet. Cu mențiunea că la ocazia ultimului masivul Compagno l-a depășit pe Vukcevic după ce l-a călcat pe picior, apoi i-a așezat mingea, dar șutul a trecut la o palmă de vinclu. La un minut după această schimbare, UTA putea face 2-0 când Duarte a degajat în coechipierul său, Negru, dar Popa a reușit să prindă mingea pe linia porții.

Al doilea gol al gazdelor a venit perfect, la finalul primei reprize. Huygebert a trimis o pasă spre Duarte în jumătatea de teren a oltenilor, presat, acesta a preluat greșit, a intrat într-un clinci cu Ubbink, mingea a fost recuperată de Cascini, s-a plecat într-un atac cu superioritate de 3 la 1 pentru arădeni, Jobello a țâșnit în stânga, Postolachi în dreapta, Cascini l-a ales pe basarabean, care a trimis ca „din tun”, din prima, la colțul scurt al porții lui Popa, 2-0!

La pauză, Croitoru a făcut două schimbări inspirate. Sidibe și Bahassa, jucători tehnici și rapizi, le-au luat locul mai greoilor Van Durmen și Baeten. La UTA, Poenaru a fost nevoit să-l lase la cabine pe Postolachi, cu probleme la gleznă, locul său fiind luat de  Ademi. Încă din primele minute ale reprizei secunde, Iancu a trimis două șuturi foarte periculoase care au ocolit, de puțin, buturile lui Balauru. UTA a răspuns printr-un șut al lui Vukcevic, peste poartă.

Forcingul craiovean i-a obligat pe arădeni să coboare liniile, fiind preferat un joc exclusiv pe contraatac. Asta și în condițiile în care Isac îi făcea față tot mai greu lui Asamoah, iar Sidibe și Bahassa duceau mingile tot timpul spre careul lui Balauru. Chindriș și Benga au fost obligați nu o dată să respingă cu capul mingi deosebit de periculoase. În min. 58, Ademi a trimis o pasă greșită undeva la 30-35 de metri de propria poartă, pentru Cascini, craiovenii au recuperat și au obținut un corner. Din lovitura de colț Compagno a trimis cu capul spre poarta arădeană, mingea se îndrepta spre brațele lui Balauru, dar a apărut de la bară Cascini, care a respins cu capul chiar pe piciorul lui Iancu, iar acesta  a înscris din alunecare, 2-1.

Imediat după gol, Asamoah a avut o pătrundere pe zona centrală, a trecut de Isac și a șutat de la 16 metri foarte puțin pe lângă bara porții lui Balauru.

În ultima jumătate de oră, Craiova a împins tot mai mult jocul spre careul arădean, în timp ce UTA s-a limitat să răspundă prin câteva contraatacuri, purtate de Șteau sau Ademi. Craiovenii și-au trecut în cont ocazie după ocazie prin Sidibe, Iancu sau Compagno, dar „reduta” alb-roșie a rezistat.

Ilie Poenaru l-a aruncat în luptă și pe Erico în ultimele zece minute, pe un post inedit, mijlocaș central, încercând să închidă accesul spre poarta lui Balauru.

Longilinul Compagno putea da lovitura în al doilea minut de prelungiri, atunci când a câștigat duelul la cap cu Benga și Chindriș, dar mingea trimisă de el spre vinclu a fost respinsă cu un reflex excelent al lui Balauru în corner.

Fluierul final a adus descătușarea atât pe banca tehnică cât și în tribune, iar UTA urcă la mijlocul clasamentului, poziție care poate fi îmbunătățită printr-un rezultat bun marți, în „intermediară”, la Mioveni.

UTA: Balauru – Vukcevic, Benga, Chindriș, Hoxhallari (85 Dobrescu) – Cascini, Isac (68 Șteau) – Otele (85 Erico), Ubbink (68 Matei), Jobello, Postolachi (46 Ademi). Rezerve: Mociu –Dobrescu, Stahl, Negoescu, R. Pop. Antrenor: Ilie Poenaru

FCU 1948: Popa – Negru (85 Bălan), Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert – Asamoah, Achim (36 Marquet) – Baeten (46 Sidibe), Iancu (74 Chițu), Van Durmen (46 Bahassa) – Compagno. Rezerve: Gurău, Paramatti, Grigore, Albu. Antrenor: Marius Croitoru

Au arbitrat: Central: Cătălin Popa (Pitești) / Asistenți: George Neacșu (Câmpulung-Muscel), Romică Bîrdeș (Pitești) / Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei)

 

No Comments

Comments for Victorie „eroică”, după reprize diferite! are now closed.