Victoria descătușării!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iulie 20, 2020 with No Comments

UTA a reușit în sfârșit ceea ce toată suflarea alb-roșie aștepta în acest play-off, o victorie care să aducă trei puncte mai mult decât necesare în tentativa de revenire pe prima scenă, dar mai ales să descătușeze ceea ce părea un blocaj mental.

Victoria de la Mioveni, 0-2 (0-1), dorită și așteptată, pare să așeze lucrurile pe făgașul dorit, fiind în același timp necesarul doping moral pentru asaltul final, în fața Rapidului, și, dacă va mai fi nevoie, a Argeșului.

Până atunci să spunem că UTA a arătat la Mioveni o vizibilă creștere de formă, a oferit o partitură tactică bine adaptată situației, și, trecând peste câteva sincope, a dovedit maturitate și o bună gestionare a momentelor decisive, fie ele avantajoase sau critice.

Gyuszi Balint a adoptat o fomulă de start inspirată, iar alb-roșii au început perfect confruntarea, deschizând scorul la prima acţiune de poartă. Iacob a degajat lung și precis la  Ioniţă, acesta a câştigat duelul cu un fundaş advers şi a ridicat perfect mingea în careu pentru Ursu, al cărui voleu, cu latul, din 12 m a fost imparabil, 0-1 (min. 4). Gazdele au forțat, dar Iacob are intervenţii sigure la acţiunile lui V. Balint (min. 18) şi Coşereanu (min. 27). Arădenii folosesc bine arma contraatacului şi Buhăcianu (min. 29) ratează o uriaşă ocazie de gol, mingea trimisă de vârful de atac arădean fiind respinsă cu șansă, de pe linia porţii, de fundaşul Burnea. Ultimele minute ale primei reprize au stat sub semnul echilibrului, minutele trecând parcă în în avantajul arădenilor.

Imediat după pauză, elevii lui Claudiu Niculescu își trec în cont două ocazii notabile, dar V. Balint (min. 53 şi min. 58) nu găseşte drumul spre golul egalizator. Tehnicianul arădenilor mută bine, iar introducerea lui Cipri Rus și Miculescu, aduce suflu unei echipe care părea să acuze probleme fizice. La prima atingere de balon după intrarea în teren, Cipri Rus are o bună șansă de a modifica tabela, dar portarul Croitoru reţine.

Finalul a fost unul intens, cu nou intratul Massaro având în două rânduri șansa de a egala, dar UTA dă lovitura în min. 86, atunci când şutul lui Rumpoulakou este respins cu mână de Beţa în propria suprafaţă de pedeapsă. Cartonaş roşu pentru fundaşul Mioveniului şi penalty transformat cu sigurană de Cipri Rus pentru 0-2, rezultat final.

O victorie imensă pentru „Bătrâna Doamnă”, care o duce tot mai aproape de promovare, prima șansă de a bifa și matematic acest lucru fiind mult așteptata partidă cu Rapid, de duminică.

Mioveni: Croitoru – Alexe, Beța, Burnea, Ed. Stoica (min. 57, Ghiţă) – Anghelina, M. Șerban – Isfan (min. 57, Rădescu), Herghelegiu (min. 65, Massaro), Coșereanu – V. Balint (min. 74, Măzărache). Antrenor: Claudiu Niculescu.

UTA: Iacob – Bustea, Melinte, Fl. Ilie, Rumpoulakou – Oroian (min. 46, Miculescu), Isac (min. 89, A. Rus), Moise, Ursu (min. 72, Ciucur) – Ioniță (min. 60, C. Rus), Buhăcianu (min. 89, Puşcaş). Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Ionuț Coza (Ilfov) – Florin Păunescu și Marius Badea (ambii din Rm. Vâlcea). Rezervă: Sorin Costroaie (Ilfov). Obs. FRF: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Dumitru Crăciun (Ilfov).

„Vreau să-mi felicit băieţii pentru că am depăşit un moment dificil, care arată puterea acestui grup. Chiar dacă am suferit în acest meci şi am fost obligaţi să cedăm iniţiativa, am reușit să obținem ceea ce ne-am propus: o victorie imensă. Nu am făcut cel mai strălucit meci, însă ne interesa foarte mult rezultatul. Mă bucur că am reuşit să corectăm problemele din faza defensivă, chiar dacă în prima repriză am avut momente în care am arătat vulnerabilitate. Una peste alta, sunt trei puncte extraordinar de mari, care ne duc către obiectiv” a declarat Laszlo Balint.

Care însă cere echilibru: „Dacă ne uităm pe clasament, UTA e principala favorită la promovare. Însă, dacă ne uităm la desfăşurarea de până acum a play-off-ului îmi doresc să fiu echilibrat. Vreau să îmi ţin băieţii în priză pentru că ne aşteaptă un meci foarte greu duminică, cu Rapidul şi chiar ne dorim să tratăm serios acel joc şi să îmbunătăţim calitatea jocului. Până la urmă, deşi punctele sunt extraordinar de valoroase, îmi doresc ca şi echipa să arate consistenţă, personalitate, tupeu şi valoare pentru Liga 1” a mai spus tehnicianul arădenilor.

 

No Comments

Comments for Victoria descătușării! are now closed.