Viceprimarul Lazăr Faur: 56% din bugetul de 186 milioane de euro merge spre investiții

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on februarie 03, 2023 with No Comments

Bugetul Aradului este orientat spre investiții, a spus viceprimarul Lazăr Faur în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL.

„Bugetul Aradului este în valoare de 186,9 milioane de euro, un pic mai mare decât anul trecut, când a fost de 174 milioane de euro. Principala sursă de venit o reprezintă cotele defalcate din impozitul pe venit (37%), urmată de veniturile proprii (25%), subvenții de la bugetul de stat (16%), fonduri europene (12%) și sume defalcate din TVA (10%).  Cea mai mare pondere a bugetului merge spre investiții, 56%”, a declarat Lazăr Faur.

Accentul va fi pus pe finalizarea proiectelor începute, dintre care Lazăr Faur a amintit podul de pe strada Șaguna, reabilitare blocurilor, renovarea colegiului Elena Ghiba Birta. Printre lucrările noi care vor începe amintim înlocuirea pavajului pe Bulevardul Revoluției și lucrările conexe, intervenții la stadion pentru gazon și remediere problemelor, hală nouă în Piața Obor. Pe lângă cofinanțarea proiectelor obținute din fonduri europene (PNRR), au fost alocate fonduri pentru documentațiile necesare unor proiecte noi. Prioritatea o reprezintă Cetatea Aradului, pentru care va avea loc o altă întâlnire cu ADR Vest.

„Refacerea Falezei Mureșului și a parcurilor Mihai Eminescu și Torok Zsolt, documentații pentru trei noi parcări în centru, parcare etajată Piața Catedralei, parcarea subterană de care se vorbește de mulți ani și subtraversarea în spatele Teatrului pe care vrem să o finanțăm prin POR sunt alte proiecte pentru care vom realiza documentații”, a precizat Lazăr Faur.

         

No Comments

Comments for Viceprimarul Lazăr Faur: 56% din bugetul de 186 milioane de euro merge spre investiții are now closed.