Vicepreşedintele Casei Naţionale de Sănătate, impresionat de investiţiile din sistemul sanitar arădean

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on aprilie 22, 2015 with No Comments

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a fost gazda unei întâlniri pe teme medicale, oaspete fiind Alin Costache, vicepreşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Alin Costache a rămas impresionat de investiţiile masive făcute de către Consiliul Judeţean Arad în sistemul sanitar. „Am văzut la Arad primul spital construit după 1990, din fonduri locale. Este vorba de secţia TBC a Spitalului Judeţean, o clădire complet nouă, construită după standarde moderne. Şi alte secţii ale Spitalului Judeţean sunt modernizate, semn că la Arad există o preocupare deosebită pentru Sănătate”, a declarat Alin Costache. Acesta a avut inclusiv o întâlnire operaţională cu principalii factori din sistemul sanitar: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Arad, Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru a lua „pulsul” mediului medical arădean.

În altă ordine de idei, vicepreşedintele Alin Costache a subliniat faptul că nu vor fi probleme cu implementarea programului privind cardurile de sănătate, deşi au mai rămas doar 10 zile până când acesta ar fi trebuit să fie finalizat. „Au fost multe speculaţii, mergând până la ideea că sistemul s-ar putea bloca. Doresc să precizez clar că sistemul va funcţiona de la întâi mai, deşi nu toate cardurile de sănătate au fost distribuite populaţiei. Cei care sunt asiguraţi, dar nu au un card de sănătate în posesie, pot să solicite o adeverinţă de la Casa Judeţeană, prin care se dovedeşte calitatea de asigurat”, a precizat Alin Costache.

De asemenea, Gheorghe Domşa a făcut un scurt bilanţ al situaţiei cardurilor de sănătate în judeţul Arad. „Poşta Română a returnat 20.000 de carduri, ale celor care n-au intrat în posesia lor din diferite motive. Circa 3000 au fost redistribuite, fie prin medicii de familie, fie pentru că posesorii le-au recuperat de la Casă. Mai avem circa 17.000 de carduri care-şi aşteaptă proprietarii”, a afirmat Gheorghe Domşa.

***

Seria de întâlniri pe teme medicale a continuat cu întâlniri cu ONG-uri din domeniu, cu reprezentanţi ai Colegiului Medicilor de Familie şi cu alte organisme din ssitemul medical.

No Comments

Comments for Vicepreşedintele Casei Naţionale de Sănătate, impresionat de investiţiile din sistemul sanitar arădean are now closed.