UTA se întoarce neînvinsă de la Constanța

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 22, 2020 with No Comments

UTA a revenit promițător în primul eșalon, obținând un punct merituos la Constanța, în partida cu Viitorul, contând pentru prima etapă a ediției 2020-2021. La capătul unui meci de bună calitate, a fost 1-1 (1-1), grație reușitelor lui G. Iancu pentru gazde respectiv Buhăcianu pentru alb-roșii.

Chiar dacă a dominat clar la capitolul posesie, Viitorul Constanța a avut doar o oportunitate de a înscrie în prima repriză, la șutul lui Iancu, din interiorul careului, care a trecut pe lângă bară.

Pe contraatac, UTA a încercat să fie cât mai periculoasă, dar Bustea, șut peste, apoi A. Ioniță „trasor”, de la aproximativ 20-22, razant cu bara transversală, nu au putut  modifica tabela.

Gazdele au reușit să deschidă scorul doar din penalty, în minutul 43, când Albu a fost neatent în colțul careului mic, acolo unde a avut un contact ușor cu abilul Bodișteanu, iar centralul  Bârsan a indicat rapid punctul cu var. G. Iancu a executat cu siguranță, 1-0.

UTA nu a acuzat însă șocul primiriii golului. Elevii lui Laszlo Balint au reluat jocul de la centrul terenului, iar după un „un-doi” cu Hora, mingea a ajuns la Albu, care a centrat în careu, A. Ioniță, marcat de un fundaș, i-a lăsat mingea lui Buhăcianu, care a șutat din prima, cu latul, readucând egalitatea pe tabelă, 1-1.

Pe fondul echilibrului, prima ocazie a reprizei secunde a venit abia în minutul 61, atunci când Ghiță s-a trezit cu o minge la trei-patru metri de poarta arădeană, dar a șutat defectuos, mult pe lângă!

Viitorul a continuat să aibă inițiativa, iar în min. 66, L. Munteanu a primit o minge la marginea careului, a preluat în interior, dar a șutat departe de poartă. Un minut mai târziu, G. Iancu a șutat și el periculos, puțin pe lângă buturile lui Moldovan. A încercat și De Nooijer ceva, dar a trimis slab, de la marginea careului, tânărul portar arădean prinzând fără probleme. UTA a jucat bine tactic, a închis culoarele, preferând să aștepte șansa contraatacului. Mățan a șutat și el din careu, dar a ratat ținta (min. 88), iar pe final UTA a forțat obținerea celor trei puncte, a avut și două cornere, rămase însă fără rezultat.

Cele cinci minute de prelungiri nu au venit cu nimic nou, iar UTA a reușit să scoată un rezultat bun, în fața unei echipe, care nu prea cedează puncte pe teren propriu.

Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghiță, De Nooijer – Matei (Ciobanu), Artean, Bodișteanu (Fernandez) – Iancu, Munteanu, Mățan.

UTA: Moldovan – Tomozei (Simo), Benga, Ilie, Buștea – Tescan (Ursu), N. Roșu (Melinte), Albu, Buhăcianu – Ioniță (C. Rus), Hora (Morar).

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – la centru, Bogdan Gheorghe (ambii din București), Ferencz Tunyogi (Zalău) – asistenți. Rezervă: Adrian Cojocaru – Galați. Obs. FRF: Alexandru Deaconu – București.

No Comments

Comments for UTA se întoarce neînvinsă de la Constanța are now closed.