UTA se desparte oficial de Ilie, Tomozei și Bustea

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on decembrie 31, 2021 with No Comments

La final de an, UTA a anunțat oficial despărțirea de trei dintre fotbaliștii care au contribuit la promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc – Sorin Bustea, Florin Ilie şi Marius Tomozei – dar care încet, încet și-au pierdut locul de titular în formula gândită de Laszlo Balint.

„Conducerea clubului UTA a ajuns, pe cale amiabilă, la acorduri de despărțire cu jucătorii Sorin Bustea, Florin Ilie şi Marius Tomozei. Cei trei au jucat un rol important în istoria recentă a Bătrânei noastre Doamne, contribuind din plin la revenirea echipei pe prima scenă a fotbalului românesc după mai bine de un deceniu. Le mulțumim pentru tot ce au făcut pentru UTA şi le urăm mult succes în etapele viitoare ale carierelor!” a anunțat gruparea fanion a Aradului.

Marius Tomozei (31 de ani) a fost titular în sezonul promovării în Liga 2-a și a strâns apoi 27 de prezențe în primul eșalon pentru „Bătrâna Doamnă”, însă doar trei în acest sezon. Fundașul dreapta originar din București a și marcat în elită, în penultima partidă a sezonului regulat precedent, în succesul cu 2-0 contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. În acest sezon, Tomozei a jucat 107 minute oficiale în Liga 1 și primele 45 din Cupă, de la Filiași (scor 1-0 pentru olteni), meci la finalul căruia a fost exclus din lot de Laszlo Balint pe motive legate de atitudine.

Florin Ilie (29 de ani) și-a trecut în cont un singur minut pentru arădeni în acest sezon de Liga 1, pe finalul confruntării de la Arad, cu FC Voluntari, câștigată de „alb-roșii” cu 2-0. A fost integralist doar în același meci de tristă amintire din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României, pierdut rușinos de „Bătrâna Doamnă”, 0-1, pe terenul divizionarei terțe, ACSO Filiași. Fundașul originar din Alba Iulia a fost printre primele transferuri ale UTA-ei în vara lui 2019, după despărțirea de FC Snagov. Jucător de bază în anul promovării în Liga 1, Ilie a bifat 1.769 de minute și în stagiunea precedentă.

Sorin Cristian Bustea (27 de ani) a urcat și el cu „Bătrâna Doamnă” în Liga 1, aducându-și contribuția la acest deziderat cu patru goluri și două pase decisive. Jucător polivalent, evoluând pe ambele benzi, atât la mijloc, cât și în apărare, acesta a evoluat în campionatul trecut în 20 de meciuri, pentru un total de 1.070 de minute. A marcat unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului 2020-2021 pentru gruparea arădeană, cu un șut puternic și plasat din afara careului în deplasarea din vara anului trecut, de la Pitești, dar a oferit și centrarea de la golul lui Erico da Silva, din succesul crucial, de la Giurgiu, cu Astra. Sorin Bustea, a bifat doar 17 minute în acest sezon, pe finalul partidelor cu Farul, FCSB, Voluntari și Dinamo.

Așadar, UTA renunță la patru jucători la finalul primei părți a sezonului, după ce s-a despărțit la sfârșitul lui  noiembrie și de cehul Tomas Wagner. Atacantul de 31 de ani venise la Arad la începutul lui octombrie, iar cele trei prezențe oficiale în „alb-roșu” nu au adus nici o reușită notabilă. Listă nu este închisă, fiind confirmată neoficial despărțirea de alți patru fotbaliști, o parte dintre aceștia urmând să fie împrumutați, cel mai probabil până la finalul actualului sezon.

Tot neoficial, se pare că UTA a reușit să „bată palma” cu alți patru jucători, un fundaș și un mijlocaș, ambii români, și doi atacanți, ambii străini.

Foto: sportarad.ro

No Comments

Comments for UTA se desparte oficial de Ilie, Tomozei și Bustea are now closed.