UTA – Rapid, sare și piper fotbalistic!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on septembrie 11, 2021 with No Comments

UTA – Rapid a fost probabil una dintre cele mai reușite reprezentații ale primei ligi fotbalistice din această toamnă, partida de pe arena Francisc Neuman punctând la toate capitolele: tradiție, fotbal de calitate, suspans și, mai ales, atmosferă.

Verdictul fotbalistic s-a dus spre remiză, 2-2 (0-2) la finalul încleștării, una considerată echitabilă de ambele tabere, având în vedere desfășurarea ostilităților. UTA putea deschide scorul încă din minutul 4, când Miculescu a primit o minge în careu, a preluat, a rămas singur cu portarul Moldovan, dar a tras în acesta. A fost prima paradă a celui care se va dovedi providențial pentru rapidiști în fața asalturilor arădene. Din păcate, pe fondul unui joc consistent al gazdelor, la prima intrare în careu a oaspeților, în min. 15, ex-utistul Albu a deschis scorul, cu capul, dintre fundașii centrali arădeni, la un corner executat de Sefer, 0-1. UTA a acuzat șocul și a fost surprinsă din nou în min. 21, de același Albu, care a făcut un meci de referință. Acesta a reușit un gol din unghi închis, mingea, ușor deviată, trecând peste Iacob, 0-2. O reușită care a turnat parcă plumb în ghetele elevilor lui Laszlo Balint, iar în min. 27, din nou Albu a fost găsit perfect în careu, a rămas singur cu Iacob, dar șutul său a fost blocat de goal-keeper-ul arădean. A fost ultima fază notabilă a primei reprize, una cu giuleștenii în prim plan, pe fondul unei perioade de black-out a alb-roșiilor.

UTA a început bine partea secundă, iar intrarea lui Hora a animat jocul. După cinci minute de la reluare, Benga a trimis puțin alături, din fața careului mic. Trei minute mai târziu, Dandea a respins din fața lui Hora, iar din cornerul rezultat, același Hora a fost aproape de gol, dar Moldovan a respins salvator. Vârful UTA-ei a nimerit bara, în min. 57, iar în continuarea fazei, Miculescu a fost jenat în careu, fără a-l convinge pe centralul Iulian Călin. UTA și-a mai trecut în cont o mare ocazie, Moldovan scoțând de sub bară șutul lui Ubbink. Arădenii au solicitat penalty, la un presupus henț al lui Dandea, dar același Iulian Călin a rămas impasibil. Pe fondul asaltului arădean, în min. 80 Hora a fost faultat de Dandea, în careu, dictându-se penalty. Experimentatul atacant nu a ratat de la punctul cu var și stadionul a explodat, 1-2! Încurajată frenetic de peste 8.000 de suflete alb-roșii, UTA a continuat să atace furibund și a fost răsplătită, în min. 85, când Antal a fost la capătul unei faze frumoase a arădenilor și a șutat din fața careului mic, fără speranțe pentru Moldovan, 2-2!

În ultimele minute, gazdele au forțat miracolul, rapidiștii au tremurat serios, Iulian Călin a fluierat șmecherește, fragmentând mult jocul, iar de la  margine s-au arătat doar trei minute de prelungiri. Asta în ciuda celor opt schimbări, a intrării miniabulanței pe teren și a crampelor rapidiste. Fluierul final a pus capăt unui meci frumos, ambele tabere amestecând mulțumirea cu frustrarea de a nu fi obținut Victoria.

UTA: Iacob – Vukcevic (Tomozei), Erico, Benga, Shliakov – Roger, Vorobjovas, Pasaglia (Hora), Ubbink, Miculescu (Isac)– Dangubic (Antal).

Rapid: Moldovan – Goge (R. Moise), Dandea, Săpunaru, J. Morais – Crepulja, Albu – Carnat, Sefer (Pănoiu), Hlistei (Stahl)– Bălan (Marzolik).

Au arbitrat: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – la centru, Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Daniel Mitruți (Craiova) – asistenți.

No Comments

Comments for UTA – Rapid, sare și piper fotbalistic! are now closed.