UTA, doar o umbră a echipei din primăvară

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iulie 15, 2020 with No Comments

UTA pare să nu își găsească cadența după lunga pauză impusă de pandemie, o dovadă fiind și rezultatul meciului de azi cu Petrolul, 1-1 (0-1) pe teren propriu, dar mai ales prestația. Una departe de așteptări, elevii lui Laszlo Balint părând timoraţi și apăsați de miza promovării pe prima scenă.

Prima ocazie a aprținut oaspeților, dar incursiunea lui Blănaru (min. 10) a fost parată excelent de Iacob. Tabela s-a modificat în min. 23, la o fază ce inițial nu se anunţa periculoasă, dar centararea lui Ţicu, de pe partea stângă, a fost reluată imparabil de Gabriel Deac, de lângă un Rumpoulaku spectator, 0-1. Arădenii par îngenunchiați, iar în min. 32, oaspeţii cer lovitură de pedeapsă la contactul dintre Blănaru şi Melinte, dar centralul Feşnic lasă jocul să continue. Până la finalul primei reprize arădenii nu reuşesc să se apropie periculos de poartă, pe fondul unui joc bine articulat al ploieștenilor.

Laszlo Balint se vede obligat să mute, introducându-i la reluare pe Ioniță și Oroian. Jocul UTA-ei se înviorează, apar și ocaziile, iar în min. 48, Buhăcianu, excelent angajat de Ioniță, este faultat clar în suprafaţa de pedeapsă de portarul Avram. Penalty-ul este transformat impecabil de Romario Moise pentru 1-1 (min. 48). Acelaşi Buhăcianu (min. 64) are o ocazie mare de gol pentru UTA, dar mingea trimisă de atacantul arădean se scurge milimetric pe lângă poartă. Replica Petrolului vine dintr-o lovitură de colţ făcută cadou de fundaşii arădeni, dar mingea trimisă cu capul de Meza Colli din centrul careului mare este reţinută în extremis de Iacob (min. 75).

Finalul partidei găsește două echipe fără resursele fizice necesare pentru a da lovitura, părând consolate cu ideea că un punct e mai mult decât niciunul. UTA rămâne lider, dar pare doar umbra grupării din primăvară. Iar în acest context, partida de luni, de la Mioveni, se anunță ca fiind una cu o mare încărcătură, poate chiar crucială în privința promovării.

UTA: Iacob – Bustea, Melinte, Ilie, Rumpoulakou – Ursu (min. 67, Ciucur), Moise, Isac, Miculescu (min. 46, Oroian) – C. Rus (min. 46, Ioniţă), Buhăcianu.

Petrolul: R. Avram – Sîrghi (min. 81, D. Enache), A. Răuță, A. Manolache, Țicu – Pierce – G. Deac (min. 77, Bratu), Meza Colli, L. Marinescu, Saim Tudor – Arnăutu (min. 65, Marinescu).

Au arbitrat: Horațiu Feșnic (Cluj Napoca) – centru, Ciprian Danșa (Satu Mare) și Szabo Gera (Cluj Napoca) – asistenţi. Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare). Observatori: Zaharie Ciev (Timișoara) și Viorel Lolea (Reșița).

„Ați spus bine că am reușit să scoatem un punct. Este greu să emiți pretenții la promovare în momentul în care primești gol de maniera în care am primit noi. Sunt două meciuri pe care le-am disputat pe propriul teren și am primit golurile la modul în care le-am primit. Practic, a fost prima minge aruncată în careu de cei de la Petrolul și am scos mingea din plasă. Este foarte, foarte greu să emiți pretenții și să ai pretenții să joci la nivel de prim eșalon în momentul în care faci aceste greșeli defensive. Eu, astfel am și gândit meciul. Știam că o să fie destul de greu să ne creăm ocaziile pe care le-am creat în meciul precedent. Știam că Petrolul va fi o echipă destul de bine organizată pe momentul defensiv, a și venit cu un sistem schimbat, a jucat cu doi atacanți. Au încercat să ne surprindă pe spații, am contracarat destul de bine această problemă, însă, repet, la prima lor centrare mi-e și greu să îmi găsesc cuvintele. Chiar și sufletul acela pe care mi-l doream să se vadă din partea băieților, acel spirit din nou s-a lăsat așteptat.

Mă bucur că la pauză am reușit să revigorez un pic echipa, am făcut și acele schimbări, am reușit să egalăm repede, am reușit să ne mai creăm și câteva situații, dar, din păcate, din nou, nu am avut forță să presăm până la sfârșit pentru a ne asigura cele trei puncte. Dar, este un punct care poate conta până la final” a spus, la finalul partidei, la microfonul DigiSport, Laszlo Balint.

„Vedeți și dumneavoastră ce situație este în acest play-off. Mai sunt nouă puncte puse în joc. Din păcate, ne-am complicat destul de mult situația, pentru că s-a dus – vă rog să îmi permiteți expresia – «S-a dus naibii» avantajul pe care l-am avut înainte de acest play-off. Noi am reușit, între ghilimele, să aducem echipa în această ipostază. Să vedem dacă vom putea să ducem această luptă cu succes până la final. Nu este ușor, nici nu sunt foarte multe soluții acolo, cel puțin la fundașii laterali. Se resimte foarte mult lipsa lui Tomozei, din păcate, Stancu la fel, care a fost accidentat și a ieșit din calcule pentru tot acest play-off. Dar, repet, ăstia suntem și trebuie să mergem la luptă până la final” a mai declarat antrenorul echipei UTA.

„Nu sunt pesimist. Jucătorii trebuie să înțeleagă. Trebuie să ne trezim, pentru că toată lumea ne-a umfrat înainte de acest play-off. Că UTA este cea mai bună, că va defila. Nu, se demonstrează. Eu am atras atenția asupra acestui lucru încă din momentul în care s-au înjumătățit punctele și ni s-au dat acele variante că din punct de vedere matematic UTA are mai multe șanse. Fotbalul nu este matematică. Jucătorii mei, din păcate, nu au înțeles acest lucru. Știam foarte bine ce fel de play-off ne așteaptă. Știam foarte bine cum va fi și sub ce intensitate vom juca fiecare meci, ce intensitate va avea fiecare duel, de ce atitudine avem nevoie ca să ieșim câștigători din aceste dueluri și, până la urmă, să ne asigurăm cele trei puncte. Le-am spus-o și băieților acuma: «Din acest play-off va promova cine va merita să promoveze. În cazul în care UTA, la sfârșitul acestui play-off, va fi pe primele două locuri, va merita să promoveze. În cazul în care nu, înseamnă că nu merităm promovarea». Și trebuie să demonstrăm. Mai avem trei meciuri în care trebuie să demonstrăm că merităm promovarea. E simplu. Atât” a mai spus Balint, vizibil afectat de rezultat și de prestația elevilor săi.

foto: uta-arad.ro

 

No Comments

Comments for UTA, doar o umbră a echipei din primăvară are now closed.