UTA a pierdut apelul la TAS!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iulie 03, 2020 with No Comments

Se pare că mult trâmbițatul „merit sportiv” fluturat de mai marii forurilor fotbalistice europene reprezintă doar praf în ochii credulilor.

O dovadă este și decizia pronunțată azi la Lausanne, acolo unde judecătorul englez din Manchester a respins apelul formulat de UTA, prin avocații săi, Cosmin-Flavius Costaș și Septimiu Ioan Puț, în speța înjumătățirii punctelor aprobată prin decizia Comitetului Executiv al FRF, pe 27 mai.

În aceste condiții, elevii lui Laszlo Balint vor ataca play-outul ligii secunde cu 25 de puncte, cu 5 mai mult decât Mioveni, Turris, respectiv 6 față de FC Argeș, Petrolul și Rapid.

Așa cum se știe, marți a avut loc audierea on-line a reprezentanților celor două părți, UTA și FRF (prin avocații Adrian Stângaciu și Paul Ciucur). Miercuri s-au adus completări, iar azi a venit verdictul, așadar unul negativ pentru „alb-roșii”.

În urma acestei decizii UTA a emis următorul comunicat:

„Vă informăm că apelul înaintat de clubul UTA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în ceea ce privește hotărârea de a înjumătăți punctele în play-off-ul Ligii a II-a, a fost respins.

Astfel, sunt validate hotărârile Comitetului Executiv de Urgență din 14 mai 2020 și Comitetului Executiv din 27 mai 2020.

Motivarea deciziei o vom primi săptămâna viitoare.

Nu regretăm că am atacat hotărîrea, în ciuda costurilor ridicate, pentru că apreciem că era de datoria noastră să apărăm munca echipei.

Nu ne oprim!”

În urmă cu puțin timp a venit și comunicatul din partea FRF, postat pe site-ul oficial:

„Tribunalul Arbitral al Sportului a respins vineri, 3 iulie 2020, contestația formulată de UTA Arad împotriva deciziei Comitetului de Urgență al FRF din 14 mai, validată de Comitetului Executiv, de a încheia ediția 2019-2020 a Ligii 2 cu un play-off între primele șase clasate.

Federația Română de Fotbal a fost reprezentată la TAS de Adrian Stângaciu, managerul departamentului juridic al FRF, și de avocatul Paul Ciucur.

Scenariul de finalizare a sezonului a fost dezbătut cu reprezentanții cluburilor din eșalonul secund. Varianta propusă de Departamentul Competiții a fost cea a play-off-ului, într-o singură manșă, între primele 6 clasate înaintea întreruperii competiției. Aceleași 6 cluburi care au solicitat și primit licența de participare în Liga 1, sezonul 2020-2021, pentru a nu fi afectată integritatea sportivă.

Punctele obținute până acum în sezon au fost înjumătățite. Formațiile clasate pe primele 3 poziții au avantajul de a disputa 3 din cele 5 meciuri pe teren propriu. La finalul play-off-ului, primele două echipe vor promova direct în Liga 1, în timp echipa de pe poziția a treia va disputa barajul cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Decizia a fost validată de Comitetul Executiv al FRF în data de 27 mai 2020.

Vineri, 3 iulie, cu începere de la ora 17:00, este programat primul meci din play-off-ul Ligii 2, Turris-Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș.”

No Comments

Comments for UTA a pierdut apelul la TAS! are now closed.