UTA a obținut semnătura lui Florentin Matei

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on februarie 28, 2022 with No Comments

Anunțată în cercurile fotbalistice, astăzi a avut loc oficializarea relației dintre UTA și mijlocașul Florentin Matei, 28 de ani, 1,78 m. Acesta a fost prezentat înaintea confruntării cu Chindia Târgoviște, alături fiindu-i directorul general Attila Brosovszki și antrenorul Ionuț Badea.

Tehnicianul „Bătrânei Doamne” a declarat că și l-a dorit pe tehnicul mijlocaș pentru a suplini plecarea lui Roger jr. la CFR Cluj și a profita de calitățile sale în special în fața adversarilor care se apără aglomerat. „Odată cu plecarea lui Roger am decis să căutăm un jucător cu profil ofensiv, iar când a venit discuția despre Florentin Matei răspunsul meu a fost imediat da. El este tipul de jucător care se poate descurca pe spații scurte, iar acest lucru e important atunci când vom întâlni echipe ce se apără aglomerat, creând densitate mare. Tendința lui de dribling scurt sau pasă decisivă poate ajuta echipa în asemenea situații. În plus, e tipul de fotbalist care știe ce înseamnă presiunea unui public exigent și cunoscător de fotbal, așa cum îl avem noi la Arad. Îl cunosc destul de bine pe Florentin și pentru că l-am urmărit atent, în perspectiva convocării la echipa națională încă din 2014” a spus acesta.

„Sunt fericit că am ajuns la UTA, un club serios, cu tradiție în România și cu suporteri fanatici. Sper să contribui și eu la rezultatele cât mai bune pe care vrem să le obținem în viitor. Obiectivul în acest sezon va fi să câștigăm play-out-ul, ne vom bate cu FC Argeș, Rapid, Sepsi. Anul viitor, 100% obiectivul va fi intrarea în play-off, pentru că un club ca UTA, cu suporteri, cu stadion nou, trebuie să-și dorească asta. Pot juca pe trei posturi, de la mijloc în sus: mijlocaș ofensiv, număr 8 sau bandă stângă. Unde va decide Mister, acolo voi evolua. Fizic, sunt pregătit în proporție de 60-70%, m-am antrenat în Grecia până m-am reîntors în România. Obiectivul personal e să ajung la capacitate maximă în cât mai scurt timp posibil, iar apoi, cum am spus, să-mi ajut echipa” a fost prima declarație a noului mijlocaș ofensiv al „alb-roșiilor”.

Născut la Bolintin Vale în județul Giurgiu pe 15 aprilie 1993, Florentin Matei a fost crescut de FCSB, pentru care a și evoluat îm două perioade în Liga 1 (2010-2011 și ianaurie – iunie 2019). Celelalte borne ale carierei sunt: Unirea Urziceni, Cesena U19, Volyn Lutsk (Ucraina), HNK Rijeka, Astra Giurgiu, Al Ittihad Kalba (Emiratele Arabe Unite), FCSB, Astra, Apollon Limassol (Cipru) și Apollon Smyrnis (Grecia).

Florentin Matei e cotat la 350 de mii de euro pe transfermarkt, dar în urmă cu cinci ani, pe când evolua pentru Lutsk sau Rijeka, valora 1,2 milioane de euro.

Foto: uta-arad.ro

No Comments

Comments for UTA a obținut semnătura lui Florentin Matei are now closed.