Umorul , Trofeul, Macea Aradului

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , ,

Published on noiembrie 13, 2018 with No Comments

În 9 și 10 noiembrie, 2018 la Găești s- a desfășurat Festivalul  Național de Umor „Povestea Vorbei”  ediția a-XVI-a, festival care se desfășoară tot la doi ani.

La Găești s-a prezentat și grupul satiric al Căminului cultural Macea , care a prezentat piesa „O întâmplare veselă” de Ioan Alexandru Ardelean, grupul satiric al Căminului cultural este format din Ana Epure, Lăpăduș Nuța, Stoian Elena, Cohan Ioan, Săcui Gheorghe și Vuin Cristian.

Pregătirele pentru festival au început cu o lună în urmă și s-au desfășurat pe scena Căminului cultural din Macea. Am asistat la toate repetițiile și când un membru al grupului  nu putea veni la repetiție l-am înlocuit, așa că pot spune că am văzut întreaga evoluție a grupului. La ultima repetiție i-am felicitat pentru felul cum au învățat rolurile și i-am asigurat că vor ocupa un loc pe podiumul de premiere, să fiu sincer nu mă gândeam la marele premiu, mai ales că festivalul  se desfășura în altă zonă a țării. Am încercat să scriu piesa în limbaj mai aproape de înțelesul tuturor românilor, folosind regionalisme-măcenisme mai puține și pe acelea folosite le-am explicat chiar în textul piesei. Stilul acesta și marele talent al grupului au făcut ca juriul prezidat de maestrul Florin Zamfirescu, având alături pe frumoasa și talentata actriță Doinița Oancea, regizorul Antoniu Berenyi, primarul din Găești, domnul Gheorghe Grigore, viceprimarul  din Găești, domnul Ion Untărescu, și doamna Lucia Uță, fostă directoare a Casei de cultură „Dumitru Stanciu” din Găești să acorde echipei măcene Marele Premiu.

După o absență de peste un deceniu premiile mari în deplasare se întorc la Macea. Marele Premiu de la Găești este închinat tuturor măcenilor și arădenilor, un cadou de Centenar, măcenii de acum 100 de ani au dus credenționalul la Alba Iulia, ascunși în cociile cu tulei, măcenii de azi au adus la Macea un Mare Premiu. Mulțumim domnului primar Ciprian Otlăcan și domnului viceprimar Gabriel Bârsăuan pentru sprijinul acordat echipe satirice.

Felicitări!

La Macea tătdiauna or fost oamini diștepți, daa ca amu niciodată(Baci Ghiuri a lu` Hămfău`).

Ioan Alexandru Ardelean

No Comments

Comments for Umorul , Trofeul, Macea Aradului are now closed.