TVA pentru pâine ar putea fi redus de la 1 iulie

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on martie 25, 2013 with No Comments

Guvernul Ponta intenţionează să reducă TVA pentru pâine la 9%. Primul ministru Victor Ponta a explicat că măsura poate fi aplicată de la 1 iulie. „Va fi o măsură experimentală, care ar putea să conducă la reducerea TVA de la 24% la 9% pentru mai multe produse alimentare de bază. În cadrul negocierilor cu FMI, Guvernul USL a propus reducerea TVA pe tot lanţul de producţie timp de şase luni. Guvernul estimează că în cele 6 luni, din 1 iulie până în 31 decembrie, o să avem încasări mai mari cu un TVA mai scăzut. Pe de altă parte, FMI susţine că încasările vor scădea. Practic, reducerea fiscalităţii depinde de comportamentul producătorilor şi de eficienţa sistemului de colectare a taxei. Sper ca estimările Guvernului să fie cele corecte şi, de anul viitor, să avem o reducere a TVA pentru mai multe produse de bază”, a spus deputatul Dorel Căprar.

În cifre, impactul estimat al reducerii TVA de la 24% la 9% este de 250 de milioane de lei. Guvernul estimează însă că nu se va pierde această sumă.

„Potrivit estimărilor Guvernului, reducerea TVA nu va conduce neapărat la o scădere a preţului pâinii cu 15%. Este posibil ca producătorii o să-şi includă în această scădere alte pierderi sau investiţii pe care vor să le facă. Însă măsura va fi un sprijin important pentru producători, care poate genera creştere economică şi noi locuri de muncă, fără costuri suplimentare din partea statului” a încheiat deputatul USL.

 

No Comments

Comments for TVA pentru pâine ar putea fi redus de la 1 iulie are now closed.