Turul proiectelor implementate prin Regio în județul Arad

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , ,

Published on noiembrie 21, 2019 with No Comments

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a încheiat astăzi, cu județul Arad, turul proiectelor implementate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 în Regiunea Vest.

Am fost la Pecica, la Arsat Industrie, companie care furnizează piese metalice de înaltă calitate pentru producători respectați la nivel mondial, de la industria aerospațială la automotive și nu numai, o companie care a accesat fonduri europene prin cinci proiecte, până în prezent, pentru a investi în achiziția de noi tehnologii.

Mai apoi am avut ocazia să vedem cum sunt fabricate tramvaiele de astăzi la noi în regiune, la Astra Vagoane Călători Arad, iar oficialii Primăriei Municipiului Arad le-au prezentat reprezentanților mass-media proiectele lor pentru modernizarea sistemului de transport public prin Regio – POR. Am văzut viitoarele tramvaie ale Aradului!

Ultima oprire a fost la Filarmonica de Stat Arad, care și-a recăpătat strălucirea de odinioară, reabilitată fiind printr-un alt proiect cu finanțare europeană.

În Regiunea Vest au fost depuse până în prezent 1.320 de proiecte în cadrul Regio – POR 2014-2020. Un număr de 512 proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 788,89 milioane euro, se află în implementare/ au fost finalizate, iar alte 339 de proiecte sunt în evaluare sau precontractare.

Proiectele vizitate în cadrul turului de astăzi au fost:

•           „Consolidarea poziției pe piaţă a societății Arsat Industrie SRL prin achiziția de echipamente inovative şi performante în loc. Pecica, jud. Arad”;

•           „Modernizare Sistem de Transport Public cu Tramvaiul în Municipiul Arad – Traseu Strada Pădurii, între Strada Abatorului și Strada Condurașilor” – S.C. ASTRA Vagoane Călători S.A.;

•           „Reabilitare învelitoare, fațadă principală și sală de spectacole la Filarmonica de Stat Arad”;

No Comments

Comments for Turul proiectelor implementate prin Regio în județul Arad are now closed.