Traian Igaş: “8 martie sub zodia USL”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on martie 07, 2013 with No Comments

Astăzi se împlinesc zece luni de guvernare sub alianţa socialistă, alianţa care în campania electorală a venit în faţa românilor cu promisiuni de mai bine: mai bine în agricultură, mai bine în economie, mai multe locuri de muncă, etc.

Ce ne aduce Guvernul Ponta astăzi de 8 martie? La aproape un an de guvernare, din cele 150 de măsuri luate, 120 au avut un impact negativ asupra ţării, au înrăutăţit starea României.

Deşi în 2011 USL critica, în programul de guvernare, numărul mare de taxe şi impozite care se abat asupra firmelor, astăzi, în martie 2013, USL a împovărat cetăţeanul şi societăţile cu aproximativ 20 de taxe noi. Venituri la bugetul de stat au găsit de unde să facă rost, bani de investiţii nu prea găsesc şi deci nici locuri de muncă nu prea sunt, să nu amintim că au promis 1 milion de noi locuri de muncă şi avem peste 100.000 de noi şomeri.

Mai mult chiar, astăzi Ponta le-a cerut miniştrilor săi să reducă cu 15% cheltuielile cu personalul şi cele cu bunuri şi servicii. Vor acoperi aceşti 15% cheltuielile generate de un cabinet care are cu 3 miniştri, 14 secretari de stat şi aparatele proprii  în plus faţă de guvernele PDL? Vom vedea de unde mai scot bani, de la societăţi sau de la cetăţeni?

Colac peste pupăză, astăzi, în Consiliul JAI, am primit vestea că nu vom adera anul acesta la Schengen. Ce înseamnă acest lucru pentru economie? Ca partid de dreapta, care a susţinut în permanenţă aderarea României la Schengen, trebuie să scoatem în evidenţă implicaţiile economice ale acestei amânări, sub guvernarea USL. O oră pierdută în vamă costă jumătate de milion de euro la nivelul întregului parc de tiruri din țară. Şi acesta este doar un exemplu de cât pierde România, societăţile şi cetăţenii prin monumentalele greşeli pe care le face Guvernul USL.

No Comments

Comments for Traian Igaş: “8 martie sub zodia USL” are now closed.