Surpriza plăcută de pe Someș!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on februarie 04, 2024 with No Comments

Chiar dacă UTA venea după o victorie cu Sepsi, în urma unei prestații consistente, meciul cu „U”  Cluj era privit cu circumspecție. Asta în condițiile în care trupa lui Sabău, cu obiectiv clar play-off-ul, dorea să se reabiliteze după surprinzătorul insucces de la Iași. Toate declarațiile din tabăra clujeană se arătau optimiste, mizând în primul rând pe determinare.

Clujenii au pornit meciul la turație maximă, iar primele zece minute s-au jucat practic în careul lui Kucher, defensiva arădeană fiind pusă sub maximă presiune. „U” chiar a reușit să deschidă scorul,  prin Thalisson. După un corner executat scurt de Nistor, mingea i-a revenit și centrarea sa a fost fructificată grație și unei ieșiri total greșite a lui Kucher. UTA a fost însă salvată de analiza VAR, Nistor fiind în ofsid în momentul în care a primit pasa care a precedat centrarea.

Clujenii au acuzat șocul golului refuzat, UTA a început să „respire” și am asistat la primele tentative de a muta jocul în partea adversă. Pe acest fond, în minutul 13, Omondi a reușit o recuperare la aproximativ 40 de metri de poarta oaspeților, profitând de o inexactitate a lui Masoero. Kenyanul a alergat până în apropierea careului mic, Fosatti a încercat o alunecare la sacrificiu, dar șutul lui Omondi a trecut peste Iliev și UTA a deschis scorul, 0-1.

Universitatea a încercat să revină și să pună în pericol poarta UTA-ei, dar sistemul defensiv conceput de Rednic a funcționat foarte bine. Marcelo Freitas și Kucher au rezolvat fără probleme cele câteva acțiuni mai periculoase ale clujenilor.

Minutul 36 avea să aducă desprinderea UTA-ei pe tabelă, atunci când același Omondi a profitat de gafa lui Mitrea, a scăpat singur cu Iliev, acesta a respins în prima fază, mingea i-a revenit tot lui Omondi, care a pasat pentru Luckassen, la limita offsaid-ului, reluare simmplă, pentru 0-2.

Clujul a încercat să revină în joc, în minutul 45, Chipciu l-a „întins” pe Kucher cu un șut din afara careului, dar ucraineanul a respins în lateral. Minutele de prelungire nu păreau să schimbe situația, dar a venit execuția lui Daniel Popa, practic la ultima fază a primei reprize, când mingea trimisă de acesta s-a dus perfect în colțul din stânga lui Kucher. Scor la pauză 1-2, iar repriza a doua se anunța una animată.

Sabău a și făcut două înlocuiri, iar în locul lui Mitrea și Fosatti au intrat Vali Gheorghe și Anselmo.

Rednic i-a simțit pe clujeni, iar UTA nu s-a retras, ci a amenințat în continuare buturile lui Iliev. La primul corner, obținut în minutul 55, UTA avea să înscrie din nou. Omondi a executat slab, un jucător de la Universitatea a respins la același jucător, acesta a încercat o nouă centrare, pe jos, Fabry a intrat pe traiectorie, dar nu a reușit să atingă mingea, care s-a dus la colțul lung al porții lui Iliev, 1-3.

 

UTA a preferat apoi un joc la siguranță, ținându-i pe clujeni la distanță de poarta lui Kucher, blocându-l pe Nistor și închizând spațiile atacanții adverși. Roguljic, Masoero și Chipciu sunt au amenințat destul de periculos careul arădean, dar execuțiile acestora au fost imprecise.

Elevii lui Mircea Rednic și-au mai creat două ocazii mari de gol, prin același Omondi și Luckassen, dar Iliev a blocat inspirat de fiecare dată. Clujenii au beneficiat de două lovituri libere, din poziții periculoase pentru buturile lui Kucher, dar execuțiile lui Nistor au fost lamentabile. Fluierul final a adus echipei arădene trei puncte uriașe, care nu doar că o îndepărtează de zona fierbinte, dar o apropie la doar trei puncte de zona de play-off.

Urmează însă un joc la Arad cu FC Botoșani, foarte important pentru viitorul traseu al alb-roșiilor, Moldovenii vor veni însă la Arad cu un moral foarte bun, după ce au câștigat trei din ultimele patru partide disputate și au părăsit ultima poziție.

„U” Cluj: Iliev – Thalisson, Mitrea (46 Anselmo), Masoero – Chipciu (cpt), Bic, Fossati (46 V. Gheorghe), Roger jr (67 Vătăjelu) – D. Nistor, D. Popa (67 Roguljic), R. Silaghi.

UTA: Kucher – Căpușă, Conte, Benga (cpt), Rodrigues – Cristi Mihai, Freitas (70 Ariel Lopez) – Micovschi (90+4 Rareș Pop), Fabry (70 Morar), Omondi (90+4 David Andrei) – Luckassen (83 Ofosu).

Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Romică Bîrdeș (Pitești) și Alexandru Vișan (Galați). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).

No Comments

Comments for Surpriza plăcută de pe Someș! are now closed.