Suplimentare de șase milioane de lei pentru primăriile din județ

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on octombrie 26, 2022 with No Comments

Consiliul Județean Arad suplimentează cu aproximativ 6 milioane de lei (5.936.000 lei) bugetul alocat orașelor și comunelor, sume corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit. Această sumă va fi distribuită la 58 de primării, care au solicitat Consiliului Județean Arad fonduri suplimentare pentru finalizarea proiectelor aflate în derulare. De asemenea, în cadrul aceleiași hotărâri, unele sume, alocate la începutul anului, vor avea o altă destinație, tot ca urmare a solicitărilor primăriilor beneficiare.

„Întotdeauna am considerat că deciziile privind comunitățile trebuie luate cât mai aproape de cetățeni, respectând cerințele, nevoile, dorințele acestora. Anual, când Consiliul Județean distribuie orașelor și comunelor sume semnificative pentru sprijinirea proiectelor locale. La începutul acestui an am alocat aproximativ 33 de milioane de lei administrațiilor locale din județ, iar acum suplimentăm cu 6 milioane contribuția noastră la proiectele comunităților locale”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul fiecărui județ, fondul la dispoziția Consiliului Județean se repartizează comunelor, orașelor și municipiilor prin hotărârea consiliului județean pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii.

No Comments

Comments for Suplimentare de șase milioane de lei pentru primăriile din județ are now closed.