Supermaratonul Békéscsaba – Arad – Békéscsaba aproape de startul celei de a XXIX-a ediţii

Written by florin coita. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on aprilie 20, 2016 with No Comments

supermaraton

Supermaratonul Békéscsaba – Arad – Békéscsaba se apropie de startul celei de a XXIX-a ediţii, fiind prefaţat azi de o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi primarul Gheorghe Falcă, viceprimarul Levente Bognar, respectiv omologii maghiari din Bekescsaba, Peter Szarvas şi Tibor Kiss.

„Ne bucurăm că reuşim să menţinem această tradiţie în Arad, unde s-au făcut eforturi pentru sprijinirea sportului de masă. Astfel de evenimente au generat investiţii în baze sportive, care au făcut să crească numărul arădenilor ce practică sportul. Anul trecut am fost prezent la startul oficial al supermaratonului, la Bekescsaba, alături de Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism. A fost o atmosferă deosebită, o dovadă că sportul nu cunoaşte graniţe, iar această manifestare leagă cele două oraşe” a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Traseul cursei atletice, ce va avea loc în 21 şi 22 mai, a rămas neschimbat în ultimii trei ani, însumând câte 100 de kilometri zilnic: Békéscsaba – Szabadkigyos – Ujkigyos – Pusztaottlaka – Medgyesegyhaza – Mezokovacshaza – Battanya – frontieră – Turnu – Variaş – Arad, în prima zi, retur în cea de a doua.

Înscrierile se fac până în data de 8 mai, numai on-line, pe siteul supermaraton.eu, pentru probele: supermaraton individual, ştafetă de două şi cinci persoane, ciclism şi patine pe role. “Supermaratonul nici nu mai are nevoie de promovare, de mediatizare. Spun asta după ce reprezentanţii firmei care administrează site-ul evenimentului ne-au anunţat că la jumătate de oră după ce s-a dat startul înscrierilor au completat formularul peste două sute de viitori participant. Repet, în doar o jumătate de oră!” a declarat Alexandru Meszar, director al DJST Arad, responsabil organizatoric pe partea română a supermaratonului.

Se asigură un fond de premiere de 8. 000 de euro, diferite premii în obiecte, precum şi medalii de participare tuturor celor care vor trece linia de sosire.

 

 

No Comments

Comments for Supermaratonul Békéscsaba – Arad – Békéscsaba aproape de startul celei de a XXIX-a ediţii are now closed.