Ştrandul şi patinoarul au intrat în administrarea societăţii RECONS

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on mai 30, 2014 with No Comments

Aleşii  locali municipali s-au întrunit astăzi într-o şedinţă ordinară cu mai multe proiecte pe ordinea de zi. Unul dintre cele mai dezbătute  a fost proiectul privind atribuirea directă a Ştrandul Neptun şi a Patinoarului Municipal Arad către SC RECONS SA Arad dar şi cel privind aprobarea Studiului de fundamentare privind înfiinţarea serviciului comunitar de utilitate publică pentru administrarea zonelor  de agrement – Ştrandul Neptun şi Patinoarul Municipal Arad şi aprobarea formei de gestiune delegată. Cele două proiecte au trecut împreună  alături de un amendament, cel al termenului de trei ani în care să se analizeze activitatea desfăşurată de către societatea RECONS. Amendamentul a venit din partea consilierului PSD,  Marin Lupaş

Consilierii au  votat un proiect de hotărâre referitor la  concursul între asociaţiile de proprietari denumit „Aradul curat”,  din al cărui juriu a fost desemnată să facă parte consilierul Marcela Nicşanu

Proiectul de hotărâre privind atribuirea de denumire de cartier şi denumiri de străzi în municipiul Arad şi proiectul de hotărâre privind modificarea reţelei şcolare a municipiului Arad, prin acordarea titlului de „Colegiu” Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad au trecut de asemenea de votul aleşilor locali

Aprobarea metodologiei de calcul a chiriei pentru locuinţele realizate prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe situate în municipiul Arad, ai căror titulari de contracte au împlinit vârsta de 35 ani la expirarea perioadei de închiriere inițiale de 5 ani, a trecut fără probleme.

Undă verde a primit şi proiectul „Reabilitare şi extindere sala de sport la Şcoala Generală nr.5 Arad” şi proiectul de hotărâre privind participarea municipiului Arad, în calitate de partener, la proiectul „My european City”- (Oraşul meu european) în cadrul Programului Europa pentru Cetăţeni, 2014-2020.

Doar câteva contre în şedinţa de astăzi

Marin Lupaș,  a avut de înfrunta câteva provocări venite din partea a doi consilieri PDL după ce acesta şi-a susţinut amendamentul.

 „Cetățenii Aradului acuză situația ștrandului cauzată de primarul Falcă, iar amendamentul prin care propun ca această delegare a gestiunii precum și administrarea și amenajarea zonelor de agrement să se facă pe trei ani, pentru a proteja, într-un fel sau altul, interesele arădenilor”, a precizat Marin Lupaș,

Ovidiu Moșneag  a replicat;

 „Să ne explice domnul Lupaș cum poate pune la adăpost interesul cetățenilor sau cum poate apăra buna funcționare a ștrandului prin acest amendament”.

Gianina Pistru a intervenit prompt la afirmaţiile consilierului PSD;

„Cum a dus Primăria și serviciul de specialitate ștrandul la eșec? Acolo s-au făcut lucruri minunate, cu care ne putem mândri!”

Viceprimarul Levente Bognar și liberalul Florin Galiș au aplanat rapid conflictul susţinând că ștrandul are nevoie să fie administrat şi că aleșii locali, indiferent de coloratura lor politică, ar trebui să muncească în slujba cetățenilor.

No Comments

Comments for Ştrandul şi patinoarul au intrat în administrarea societăţii RECONS are now closed.