Staff-ul ALDE prezent la Arad

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 17, 2015 with No Comments

alde 2

Staff-ul Alianței Liberalilor și Democraților, reprezentat de copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, alături de secretarii generali ai partidului, Daniel Chițoiu și Damian Florea, senatorii Varujan Vosganian, Petru Ehegartner și Vasile Nistor au fost prezenți ieri la Arad, fiind protagoniștii unui consistent program, care a cuprins atât o conferință de presă cât și o întâlnire cu președinții organizațiilor teritoriale din județul Arad, membrii și simpatizanți ai formațiunii politice.

Au fost abordate mai multe subiecte: viitoarea campanie electorală, listele de candidați, situația politică externă, situația economică a României, codul muncii, capitalizarea CEC Bank.

Copreședinții ALDE Arad Ionel Ciupe și Mircea Purcaru au precizat că vor susține punctul de vedere al lui Călin Popescu Tăriceanu privind pregătirea listelor de candidați pe bază de meritocrație. Subliniind că, spre deosebire de alte partide, competiția internă este deschisă, nefiind acceptați migratori de la alte partide care vin cu pretenția de a fi înscriși primii pe liste.

„Noi am devansat termenul de consolidare stabilit la nivel național, dar aceasta nu înseamnă că nu suntem deschiși către toți cei care aleg calea liberalismului, care au înțeles că există un partid în care pot să-și exprime și să-și pună în valoare ideile. Am fost remarcați, nu doar acum, ci și la reuniunile din alte județe, ca prima organizație din țară care a realizat fuziunea fără niciun fel de probleme. Am dorit ca președintele Tăriceanu să poată demonstra tuturor că, dacă la Arad se poate, oriunde se poate realiza unitate, trecându-se peste orgolii prost înțelese sau interese personale și de grup. Au fost prezenți la întâlnirea cu Tăriceanu 400 de membri ALDE, care au și uitat deja că au fost la PLR sau PC, au socializat, au discutat între ei ca vechi prieteni. Suntem singurii reprezentanți ai liberalismului românesc, singurii din marea familie liberală europeană. Sperăm ca liberalul Tăriceanu să aibă din nou, ca și în 1990, prilejul de a se mândri cu Județul Arad” a punctat în cadrul întâlnirii Ionel Ciupe.

La rândul său, copreședintele Mircea Purcaru a declarat :„Mă bucur că atât președintele fostului PC, Daniel Constantin, cât și Călin Popescu Tăriceanu, președintele fostului PLR, acum copreședinți ALDE, nu mai au nicio emoție în privința definitivării fuziunii la Arad. I-am spus d-lui președinte al Senatului României că din primul moment al anunțării fuziunii am coștientizat că ne revine sarcina de a demonstra la nivelul județului Arad că noi suntem adevărații liberali, că Aradul nu mai poate să rămână fieful lui Falcă, PDL-istul care s-a vopsit în liberal ca să înșele oamenii. I-am mai spus că în județ încă se mai agită, ba chiar se ascut coasele, dar nu în rândul cetățenilor, ci în sânul așa zisului PNL, unde războiul pentru accesul la banul public este acut.”

 

 

No Comments

Comments for Staff-ul ALDE prezent la Arad are now closed.