Spectacolul Ansamblului “Kolo” a încheiat Zilele Culturii Sârbe la Arad

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , ,

Published on octombrie 01, 2018 with No Comments

În perioada 17 – 28 septembrie a avut loc cea de-a 19-a ediție a „Zilelor Culturii Sârbe la Arad”, organizată de Uniunea Sârbilor din România în colaborare cu Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad şi Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură.

Festivitatea de încheiere a acestui eveniment a avut loc la Teatrul Clasic „ Ioan Slavici ” cu spectacolul oferit de Ansamblul de dansuri și cântece populare sârbești „Kolo” din Arad . Au fost două săptămâni în care am încercat să prezentăm tot ceea ce este frumos şi ceea ce înseamnă tradiţie pentru sârbii din România. Am oferit publicul arădean o arie largă de evenimente culturale , artistice și sportive , prin care am dorit să subliniem importanța pe care au avut-o sârbii la dezvoltarea Aradului. Pe viitor ne-am propus ca ediția cu numărul 20 a „Zilelor Culturii Sârbe la Arad”, să fie un punct de reper pentru toate comunitățiile de sârbi din România”, a declarat Darko Voștinar , vicepreședintele Uniunii Sârbilor din România.

Pe parcursul celor două săptămâni, în diverse locaţii din Arad, au avut loc conferinţe, simpozionul “Aradul de-a lungul timpului”, o seară literară  şi un spectacol folcloric. ”Ne bucurăm că Centrul Cultural Judeţean Arad a fost partener într-un eveniment de o asemenea anvergură, dedicat minorităţilor din  Arad, care se bucură de un succes tot mai mare de la an la an.  Prin această manifestare ne-am dorit să promovăm cultura, obiceiurile şi tradiţiile sârbeşti în rândul comunităţii locale dar şi să aducem un omagiu personalităţilor sârbe din Arad”, a precizat Ionel Bulbuc, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.

 

No Comments

Comments for Spectacolul Ansamblului “Kolo” a încheiat Zilele Culturii Sârbe la Arad are now closed.