Sergiu Bîlcea: „Primăria Arad are obligația să nu rateze niciun proiect european”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on februarie 17, 2022 with No Comments

Analiza bugetului proaspăt votat al Aradului a fost subiectul principal al conferinței de presă a PNL Arad. Președintele filialei municipale, deputatul Sergiu Bîlcea, a vorbit despre principiile care au stat la baza construcției bugetare.

„Este un buget axat pe investiții, dar fără majorări de taxe și impozite. Într-un an marcat de pandemie și dificultăți economice, nu am vrut să punem o presiune și mai mare pe cetățeni și pe mediul de afaceri. În anii următori avem șansa dezvoltării cu ajutorul fondurilor europene, Primăria Arad are obligația să nu rateze niciun proiect european”, a susținut acesta.

Deputatul Bîlcea a vorbit și despre problema dificilă a asigurării căldurii și apei calde, amintind de rectificările prin care Guvernul a alocat 40 de milioane de lei pentru căldură Primăriei Arad, în urma demersurilor administrației locale și parlamentarilor arădeni.

„Sprijinul pentru asigurarea căldurii și apei calde va continua să vină, Guvernul a alocat în acest sens 400 de milioane de lei pentru autoritățile locale, dacă va respecta anumite condiții, Primăria Arad va accesa fonduri. La cererea administrațiilor locale, aceste sume vor fi suplimentate. Dar pe termen lung, avem nevoie de un proiect fezabil pentru accesarea de fonduri europene pentru modernizarea CET și a rețelelor transport, există axe de finanțare pentru sistemele energetice, acum este un moment prielnic și cred că Primăria este obligată să vină cu o soluție”, a declarat Sergiu Bîlcea.

 

No Comments

Comments for Sergiu Bîlcea: „Primăria Arad are obligația să nu rateze niciun proiect european” are now closed.