Sergiu Bîlcea: „Pentru drumuri, avem o strategie pe patru ani, cu prioritate absolută tronsonul Arad-Şiria-Buteni”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iulie 24, 2016 with No Comments

sergiu bilcea

Infrastructura rutieră constituie una dintre priorităţile noii conduceri a Consiliului Judeţean Arad, un element foarte important pentru dezvoltarea judeţului, implicit a comunităţilor locale. „Nu îmi doresc promisiuni fără acoperire, de aceea strategia în acest domeniu va fi făcută pe patru ani şi va fi structurată în funcţie de priorităţi. O altă problemă este cea a surselor de finanţare. Bugetul

Consiliului Judeţean nu poate acoperi necesarul pentru drumuri, astfel încât o principală preocupare va fi găsirea unor surse de finanţare suplimentare, europene, guvernamentale sau de altă natură”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

„Dintre toate drumurile judeţene, prioritatea absolută o are tronsonul Arad-Şiria-Pâncota-Buteni. Acesta este cel mai important drum judeţean, «inima» judeţului Arad. Am găsit sursa de finanţare, din bani europeni, prin Planul Operaţional Regional, lucrarea este finanţată, circa 30 de milioane de euro, iar în prezent întocmim documentaţia necesară. Acum totul depinde de parcurgerea etapelor necesare, de la depunerea documentaţiei la scoaterea la licitaţie. Sperăm că lucrările vor demara anul viitor”, a mai afirmat Sergiu Bîlcea.

Deoarece Şiria are centură ocolitoare, proiectul cuprinde scoaterea circulaţiei de tranzit din centrul comunei. „Centura este în proprietatea comunei. Va fi necesar să facem un transfer de proprietate, astfel încât să cuprindem în proiect şi această centură. De asemenea, doresc să dau asigurări cetăţenilor că, până la demararea proiectului, vom repara şi întreţine întregul tronson, Arad-Şiria-Pâncota-Buteni, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii bune şi, mai ales, sigure”, a completat vicepreşedintele CJ Arad.

No Comments

Comments for Sergiu Bîlcea: „Pentru drumuri, avem o strategie pe patru ani, cu prioritate absolută tronsonul Arad-Şiria-Buteni” are now closed.