Sergiu Bîlcea: „Ne dorim ca arădenii să fie respectaţi de Guvernul României”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 02, 2017 with No Comments

sergiu bilcea

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a prezentat proiectele de infrastructură rutieră finanţabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

            „Ne dorim să reabilităm cât mai mulţi kilometri de drum judeţean, iar Programul Naţional de Dezvoltare Locală reprezintă o oportunitate de a accesa fonduri guvernamentale pentru câteva drumuri. Avem şapte astfel de proiecte, dintre care cinci au şi fost depuse, pentru a fi finanţate prin acest program. Am selectat tronsoane de drum de aproximativ 20 de kilometri fiecare. Sunt drumuri cu un grad ridicat de uzură, multe dintre ele asfaltate sau reabilitate în anii ’70-’80. Este, de asemenea, şi un test, pentru a vedea în ce măsură Guvernul reprezintă un partener de bună credinţă al Aradului”, a afirmat Sergiu Bîlcea.

            „Mi se pare normal ca judeţul Arad să primească fonduri pentru aceste proiecte. Din banii pe care Aradul îi dă la Bucureşti se întorc doar circa 55%, în timp ce alte judeţe primesc chiar şi 120-130% faţă de contribuţia acestora la bugetul naţional. Finanţarea acestor proiecte înseamnă că arădenii sunt respectaţi de Guvernul României”, a completat vicepreşedintele Sergiu Bîlcea.

***

Cele şapte tronsoane finanţabile prin PNDL sunt următoarele, cu menţiunea că primele cinci proiecte au fost deja depuse:

  1. DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu;
  2. Gurahonţ-Dieci-Buteni;
  3. Nădab-Zărand-Seleuş;
  4. Sânmartin-Şimand-Olari-Caporal Alexa;
  5. Bârsa-Dezna-Moneasa-lim. judeţ;
  6. Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia;
  7. Târnova-Tauţ.

No Comments

Comments for Sergiu Bîlcea: „Ne dorim ca arădenii să fie respectaţi de Guvernul României” are now closed.