Sergiu Bîlcea: „Cine repară drumul, să îl și curețe, județul să nu arate neglijat”

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , , ,

Published on ianuarie 18, 2017 with No Comments

IMG_7090

Felicit luarea de atitudine a Consiliului Județean, pentru că așa murdar nu a mai fost județul de multă vreme” – este concluzia Danei Dănoiu, directorul Agenției de Mediu, expusă astăzi în cadrul unei conferințe de presă la Consiliul Județean. Afirmaţia vine ca urmare a anunţului vicepreședintelui CJA, Sergiu Bîlcea, care a precizat că în contractele de întreținere de drumuri, încheiate de anul acesta, să se stipuleze în caietele de sarcini și toaletarea zonei de pe marginea drumului și și adunarea deșeurilor.

Dana Dănoiu spunea că speră ca astfel să se rezolve situația din parcări, refugii și de pe drumurile județene, și i-a cerut lui Sergiu Bîlcea să discute și cu primarii pentru ca o intervenție similară să se realizeze și pe drumurile comunale pe care aceștia le gestionează.

Sergiu Bîlcea a declarat în cadrul conferinței de presă că în caietele de sarcini se va insera obligativitatea curățirii drumurilor județene. „Dorim ca pe lângă reabilitarea drumurilor să avem și drumuri județene curate. Nu este ușor, pentru că rețeaua are 1200 km, dar dacă vom avea solicitări către constructori cred că vom reuși să gestionăm situația”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Potrivit vicepreședintelui Sergiu Bîlcea, este vorba și despre un demers civic, o responsabilizare a tuturor, instituții și cetățeni. „Ne dorim, în prima fază, să colectăm ce e pe drum și să controlăm agenții economici cu care colaborăm. Am găsit această soluție, dar știm că este nevoie de o colaborare instituțională. Anul acesta am programat deja prima cosire pe marginea drumurilor în primăvară, să fie vizibilă cât mai curând, fiindcă vrem ca județul să aibă un aspect îngrijit!”

No Comments

Comments for Sergiu Bîlcea: „Cine repară drumul, să îl și curețe, județul să nu arate neglijat” are now closed.