Sergiu Bâlcea: „Nu cred că trecerea Spitalului Municipal la Spitalul Judeţean a fost cea mai fericită soluţie”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 01, 2013 with No Comments

Consilierul local municipal al USL Sergiu Bâlcea atrage atenţia asupra situaţiei dezastruoase în care se găseşte compartimentului de neurologie şi psihiatrie pediatrică de la Spitalul Judeţean Arad. Acesta funcţionează într-o clădire improprie, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere medical. „Este greu de crezut că în secolul XXI, într-un spital din Europa, un compartiment destinat copiilor funcţionează în asemenea condiţii. Nu are spaţiu suficient şi adecvat, acoperişul clădirii e putred iar pereţii sunt mâncaţi de igrasie. Nu e de mirare că părinţii nu-şi duc copiii acolo, ci preferă să meargă cu ei la Szeged, în Ungaria, sau la Timişoara”, a declarat Sergiu Bâlcea.

Acesta solicită conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi autorităţilor judeţene să ia măsuri pentru remedierea situaţiei, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor. Consilierul local este de părere că s-a greşit atunci când Consiliului Judeţean i s-au pus în cârcă toate spitalele din municipiu, efortul instituţiei pentru a le susţine fiind unul împovărător. „Nu cred că trecerea Spitalului Municipal la Spitalul Judeţean a fost cea mai fericită soluţie, pentru că presupune un efort financiar uriaş din partea Consiliului Judeţean care, se poate observa, nu reuşeşte să acopere toate nevoile celei mai importante unităţi medicale din judeţ. Municipalitatea, care a rămas şi cu un excedent bugetar, ar fi putut foarte bine să susţină Spitalul Municipal, dar primarul Falcă s-a spălat pe mâini şi l-a pasat în responsabilitatea lui Nicolae Ioţcu, scăpând de o cheltuială. A dorit, probabil, să aibă suficienţi bani la municipiu pentru a-i cheltui pe proiecte fantasmagorice, de genul fântânii arteziene”, a precizat Sergiu Bâlcea.

No Comments

Comments for Sergiu Bâlcea: „Nu cred că trecerea Spitalului Municipal la Spitalul Judeţean a fost cea mai fericită soluţie” are now closed.