Serbare folclorică la Șicula (FOTO)

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 24, 2014 with No Comments

scris de: prof. Ioan Tuleu

Căminul cultural din Șicula a găzduit, a doua zi de Paști, după mulți ani, un spectacol folcloric în care protagoniști au fost formațiile locale de dans, soliștii, interpreții care s-au întrecut în virtuozitate în fața unei săli arhipline. Punctul forte al spectacolului a fost reprezentat de „Obiceiul de nuntă”, după care s-au produs pe scenă artistele locale Rodica Ardelean, Cornelia Căprar și invitații, între care amintim pe Aura Bonchiș, Mihaela Mariș, Malvina Naghi. Formația de dansuri a fost acompaniată de rapsozii locali iar repertoriul a fost deasemenea de inspirație șiculană, fapt ce a atras aplauzele furtunoase ale publicului.

Spectacolul s-a încheiat apoteotic, și nu greșim atunci când vorbim despre „Rapsozii Zarandului”, conduși de Petrică Pașca, formație în care a excelat chiar conducătorul cu un recital de saxofon, la fel Alexa Șandru la clarinet, dar peste tot și toate a smuls aplauzele publicului vioriștii cu celebra „Ciocârlia”.

Spectacolul de Paști a fost încununarea unui program de reactivare a folclorului șiculan propus de doi entuziaști locali, Viorel Roman și Mircea Grec, în luna decembrie a anului trecut și îmbrățișat imediat de primarul Aurel Radița.

[nggallery id=152]

No Comments

Comments for Serbare folclorică la Șicula (FOTO) are now closed.