Se anunță spectacol pe Francisc Neuman!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 08, 2022 with No Comments

Inaugurată în iulie 2020, arena Francis Neuman nu a fost niciodată ocupată la capacitate maximă, datorită restricțiilor datorate COVID-ului. Îngustimea în gândire a decidenților oficiali, fie ei din domeniul sănătății sau al sportului, a ținut suporterii în afara stadioanelor, printre cele mai afectate grupări fiind UTA.

Mâine va fi primul meci al „Bătrânei Doamne” în noua sa casă, cu un stadion ce se anunță plin până la refuz, într-un meci împotriva unei alte grupări de tradiție a fotbalului românesc, Rapid București.

Se anunță aproape 12.000 de suporteri, aproximativ 600 dintre aceștia fiind rapidiști, sau cel mai probabil rapidisto-poliști, în virtutea „frăției” dintre fanii celor două grupări. Interesant este că pe site-ul celor din Grant sunt anunțați peste o mie de fani, lucru contrazis de Attila Brosovszki, managerul general al clubului UTA: „„Nu îi putem noi împiedica pe fanii Rapidului să vină la Arad, e dreptul lor de a circula liber unde vor în lumea asta. Apoi, sâmbătă, la porțile stadionului vom vedea exact câți sunt, câți au bilete și ce mai spune și Jandarmeria. Și la meciul din toamna anului trecut, au fost parcă cu vreo 100 fani în plus și, pentru a nu fi ținuți în afara stadionului unde riscul de incidente era ridicat, au fost lăsați să intre în peluză. Pentru acest meci, noi le-am rezervat în jur de 600 de bilete rapidiștilor, dar, repet, se va vedea exact sâmbătă care va fi abordarea noastră în colaborare cu forțele de ordine”. De urmărit!

Galeria „Bătrânei Doamne” pregătește o coregrafie aniversară (legată de împlinirea a 77 de ani de la înființarea clubului, pe 18 aprilie 1945), dar din repertoriul acesteia nu vor lipsi în mod sigur mesajele ironice la adresa vizitatorilor. Așa cum s-a întâmplat și în partida din turul sezonului regulat, când scorul a fost egal, 2-2, Hora și Antal (jucători plecați în iarnă de la Arad) anulând în ultimele 10 minute „dubla” ex-ului Alex Albu din prima repriză. Aproximativ 8500 de suporteri au fost prezenți la acel meci, între care și aproximativ 250 de rapidiști.

 

 

No Comments

Comments for Se anunță spectacol pe Francisc Neuman! are now closed.