„Sat european“ în faţa Primăriei Arad

Written by florin lucian coita. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on mai 09, 2014 with No Comments

Platoul din faţa Palatului Administrativ a fost azi gazda „Satului european“, amenajat de elevi ai şcolilor şi liceelor arădene.

Acesta a fost alcătuit din standuri în care au fost prezentate preparate tradiționale, obiecte, tradiţii şi obiceiuri specifice fiecărei țări membre a Uniunii europene.

Deschiderea „Satului european“ a fost marcată de un spectacol, prezentând cântece sau dansuri specifice ţării alese, în acelaşi timp fiind împărţite steguleţe ale Uniunii Europene.

Prin amenajarea „Satului european” organizatorii doresc să aducă în fața arădenilor tradițiile și cultura popoarelor vechiului continent, diversitatea și spiritul de interculturalitate care definesc Uniunea Europeană.

„La fiecare din corturile amenjate, cei care au dorit dorit au putut  să şi deguste mâncăruri tradiționale din mai multe țări europene, primind în acelaşi timp materiale și produse specifice. Ceea ce a contribuit la atingerea scopului acestui eveniment, promovarea spiritului de interculturalitate și cunoașterea țărilor europene“ a afirmat Glad Varga, președintele Centrului Județean de Voluntariat Arad.

Evenimentul, aflat la a cincea ediție, a avut ca organizatori Primăria Municipiului Arad, Direcția de Asistență Comunitară prin Centrul Europe Direct Arad, Poliţia Comunitară Arad, Inspectoratul Școlar Județean, Asociaţia Educatio și Centrul Județean de Voluntariat Arad.

[nggallery id=163]

No Comments

Comments for „Sat european“ în faţa Primăriei Arad are now closed.